İLK TEMELİ BİZ ATTIK, AÇILIŞI ONLAR YAPTI

'Türkiye'nin ilk şehir hastanesi' sloganı ile temeli atılan Kayseri Şehir Hastanesi'nin açılış tarihi henüz netleşmedi. Yozgat Isparta ve Mersin hastaneleri açılırken, Kayseri'deki hastanede yaşanan gecikmenin nedeni bilinmiyor.

Isparta ve Yozgat şehir hastanelerinden sonra Mersin Şehir Hastanesi'nin de açılışı önceki gün görkemli bir törenle gerçekleştirildi. Son derece modern koşullarda hizmet veren hastaneler, vatandaşların takdirini topluyor. Bu illerdeki şehir hastanelerinin temeli, Kayseri'den çok sonra atıldı. Buna rağmen Kayseri Hastanesi'nin açılış tarihi henüz netleşmedi.

Hükümetin en büyük projelerinden biri olan şehir hastanelerinin ilki Kayseri'de hayata geçirilecekti. “Türkiye'nin ilk şehir hastanesi” sloganı ile temeli atılan hastanenin açılışı birkaç kez gecikti.

Kayseri Şehir Hastanesi'nin temeli 10 Eylül 2011 yılında o dönemde Başbakan olan şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılmış ve 2014 yılında bitirilmesi planlanmıştı.

Mersin Hastanesi'nin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, projeler için “en büyük hayalim” dedi. Adana, Kayseri, Ankara Bilkent ve Manisa şehir hastanelerinin de diğer hastaneleri izleyeceğini belirten Erdoğan, "Amacımız şehir hastanelerinin tamamını 30 büyükşehir başta olmak üzere 2020 yılına kadar hizmete almaktır. Şimdi şu dev hastaneyi görüyorsunuz değil mi? Bu hastaneye girdiğiniz zaman, Allah'ın izniyle içeride moderniteyi göreceksiniz, içeride modern bir bakımı göreceksiniz ve burada insan olduğunuzu hatırlayacaksınız, 'Devletim bana sahip çıkıyor' diyeceksiniz." ifadelerini kullandı.

Hastanenin yapıldığı Kayseri Şeker Fabrikası'nın yanında bulunan arazinin zemininde sorunlar yaşanması nedeniyle projede gecikmeler yaşandı. Arsa zemininin güçlendirilmesi ve inşaat çalışmalarına hız verilmesi ile birlikte, hastanenin kaba inşaatı bitme aşamasına geldi. 2016 yılının sonlarına doğru hastanenin bazı bölümlerinde yangın çıktığı için inşaat zarar gördü. Zarar gören bölümlerin onarımı nedeniyle, 14 Mart 2017'de açılışı yapılması planlanan hastanenin bir gecikme daha yaşayacağı ve ancak 2017 yılının sonlarına doğru tam kapasite ile hizmet verebileceği belirtiliyor.

Dönemin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da hastanenin 14 Mart Tıp Bayramı'nda hizmete gireceğini açıklamıştı.

2016 yılının Nisan ayında hastanede meydana gelen yangının maddi hasara neden olurken, inşaat işlerinin bu nedenle bir kez daha uzadığı belirtiliyor. Hastanenin açılış tarihi ile ilgili henüz net bir bilgi kamuoyu ile paylaşılmış değil. Bölge hastanesinin hizmete girmesi ile birlikte Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servis dışında kalan tüm birimlerinin buraya taşınacağı, hastane binalarının ise yıkılarak kamunun başka hizmetleri için tahsis edileceği öğrenildi.

Kayseri Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Sağlık kampüsü); 900 yataklı Genel Hastane, 258 yataklı Kadın Doğum Hastanesi, 126 yataklı Psikiyatrı Hastanesi, 200 yataklı Rehabilitasyon Hastanesi, 100 yataklı Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatrı Hastanesinden oluşan toplam 1584 yataklı olarak hizmet verecek. Sağlık Kampüsünün 6 ana hastane binası haricinde sosyal tesisleri, alışveriş merkezleri bulunacak. Ayrıca 38 ameliyathane ile günlük 2.500 kişi kapasiteli acil servis, 144 yoğun bakım yatağı ile görüntüleme merkezleri, laboratuarlar ve iki adet helikopter pisti yer alacak. Hastanenin oturum alan 180.000 m2, kapalı alanı ise 460.000 m2 dir. Yapılacak hastanenin kapalı otoparkı toplam 3.000 araçlık ve bunun (% 5) 150'si engelli aracı otoparkı olarak yapılacak.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme