İnternet dolandırıcılığına 3 yıl hapis cezası

Kayseri 'de 'dolandırıcılık' suçundan görülen davada bir kişiye 3 yıl hapis cezası ve 600 TL de adli para cezası verildi.

1.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya başka suçtan tutuklu bulunan sanık Z.Ş.(40) Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi(SEGBİS) ile katıldı. Tutuklu sanık Z.Ş. mahkemede 'Suçlamaları kabul etmiyorum. Aradığında ben telefonlarına baktım. O.S. bana işi 2 bin 500 TL'ye değil 3 bin 500 TL'ye yapacağını söyledi. Ben dolandırıcılık yapsaydım kendi ismimi ve hesap numaramı vermezdim. Dolandırıcılık yapmadım' diyerek savunmasını yaptı.
Başka bir suçtan tutuklu bulunan mağdur O. S.(36) ise SEGBİS ile katıldığı mahkemede 'Ben nakliye işi yapıyordum. İnternette Ankara Diyarbakır arası ev eşyası taşınmasına ilişkin bir ilan gördüm ve numarayı aradım. Karşıdaki kişi 300 TL komisyon vermemiz halinde işi bize vereceğini söyledi. Ben de komisyon bedeli olan 300 TL'yi karşı tarafın verdiği hesap numarasına yatırdım. Fakat parayı yatırdıktan sonra telefonları açmadı, mesajlara karşılık vermedi. Şikayetçiyim, zararım da giderilmedi' diyerek olayı anlattı.
Yapılan yargılama sonucunda mahkeme heyeti sanık Z.Ş.'ye 3 yıl hapis ve 600 TL de adli para cezası verilmesine hükmetti.

Bakmadan Geçme