İş Dünyasında Şok Etkisi Yaratan Konkordato

Son dönemde Türkiye'deki konkordato taleplerinde gözle görülür bir artış yaşanırken, bu süreç ekonomideki krizin derinleştiğine işaret ediyor. Son konkordato başvurusunda bulunan firma ise iş dünyasında şok etkisi yarattı. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de…

Konkordato ilan eden şirketlerin büyüklüğü ise bu krizin boyutunu açıkça ortaya koyuyor.

Ankara'dan gelen son haber, Türkiye iş dünyasında büyük yankı uyandırdı. Fenerbahçe Divan Kurulu eski başkan vekili ve uzun süre Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanlığı yapmış olan Mithat Yenigün'ün başında bulunduğu Yenigün İnşaat AŞ, mali sıkıntılarla başa çıkamayarak konkordato başvurusunda bulundu. Şirketin 5 milyar TL'yi aşan borcu nedeniyle mahkemeye gittiği bildiriliyor.

50 yıllık köklü geçmişe sahip olan Yenigün İnşaat, aile şirketi olarak faaliyetlerine devam ediyor. Şirket, uluslararası inşaat sektöründe prestijli projelere imza atmış, özellikle Rusya, Afganistan, Suudi Arabistan ve Cezayir gibi ülkelerde milyarlarca dolarlık işlere girişmişti.

Yenigün İnşaat'ın portföyünde yer alan projeler arasında Muş'taki Alpaslan II Barajı, Kayseri'deki Sarıoğlan Barajı ve Eskişehir'deki Yenice Barajı gibi önemli yapılar bulunuyor. Bu gelişme, Türkiye'nin önde gelen müteahhitlik firmalarından birinin zor durumda olduğuna işaret ederken, ülke ekonomisindeki dalgalanmanın iş dünyasında yarattığı etkileri gözler önüne seriyor.

ÖZEL HABER
Yorumlar 1
Harika Dogan 17 Ağustos 2024 13:23

Bir an önce Türkiye ekonomisinin düzelmesini diliyorum, o kadar saglam islere imza atsn sirket bile battiysa

Bakmadan Geçme