İstanbul'da dikkat çeken hamle: Kayseri'de olacak mı?

İETT kadın yolculara özel ulaşım uygulaması başlattı. Kayseri'de ise böyle bir uygulamanın hayata geçirileceği merak konusu oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

İETT kadın yolculara özel başlattığı uygulama takdir toplarken bir kesim de bu uygulamanın nedenlerine tepki gösterdi. Kayseri'de ise Ulaşım AŞ'nin kadınlara özel bir uygulama hazırlığında olup olmadıkları merak konusu oldu.

İstanbul'da hayata geçirilen uygulamaya göre, kadınlar, saat 22.00'den sonra güzergah üzerinde istedikleri yerde inebilecek. Bu uygulama bazı vatandaşları memnun ederken bazı vatandaşların tepkisine yol açtı. Kullancılar, 'Uygulama güzel, ihtiyaç duyulması ise korkunç derecede kötü.', 'Güzel bir uygulama tebrik ederim', 'Çok güzel.' şeklinde yorumlar yaptı.

Ülke genelinde yaşanan kadın cinayetleri veya istismar durumları sık sık gündeme gelirken yetkililer de bunun önüne geçebilmek için çalışma sürdürüyor. Ancak bu çalışmaların yeterli düzeye ulaşmadığı konusunda tepkiler de yer alıyor.

Kayseri'de kadınlara özel uygulama olacak mı?

Kayseri Ulaşım AŞ ise son olarak gece seferleri uygulamasını hayata geçirdi. Bu uygulamayla 24 saat kesintisiz ulaşım hizmeti başlamış oldu. 983 hat kodlu sefer ve güzergâh kapsamında 00.15, 01.45, 03.45 ve 05.15 saatlerinde gidiş ve dönüş yolu olarak Belsin, Otogar, Şehir Hastanesi, Erkilet Bulvarı, Havaalanı, Tren Garı, Cumhuriyet Meydanı, Mimsin, TOKİ, Beyazşehir ve İldem'in belirlendi.

Ayrıca, 980 hat kodlu sefer ve güzergâh kapsamında 00.15, 01.45, 02.15, 03.45, 04.45 ve 05.45 saatlerinde gidiş ve dönüş yolu olarak Şehir Hastanesi, Otogar, Tren Garı, Düvenönü ve Talas'ın belirlendi.

Gece seferlerinin yanı sıra Kayseri'de henüz kadınlara özel bir uygulama beklenmiyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme