'İstanbul Sözleşmesi ve 6284 kaldırılmalı'

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği Başkanı Ahmet Taş, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanunun, aile hayatına zarar verdiği gerekçesiyle iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Lokalinde, Dernek yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile basın açıklaması yapan Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği Başkanı Ahmet Taş, öncelikle 24 Temmuz'da 86 yıl sonra Cuma namazı kılınacak Ayasofya Camii'nin statüsünün tüm Müslüman alemini sevindirdiği ifade etti.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ BOŞANMALARI ARTIRIYOR”

Ardından İstanbul Sözleşmesi ile ilgili konuşan Taş, sözleşmenin iptal edilmesi, ayrıca 6284 sayılı kanunun da kaldırılması gerektiğini söyledi. Taş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“2012 yılından bu yana yürürlükte olan ve kabulü için oy veren milletvekillerinin! ‘Ne için oy verdiğimizi bilmedik. Oy verdiğime pişmanım' diye üzüntüsünü dile getirdiği İstanbul Sözleşmesi ve aile hayatımızı büyük sıkıntılara sokup boşanmaların artmasına sebep olan 6284 sayılı kanun ne yazık ki kabulünden bugüne bin bir emekle kurulan aile yuvalarımızın yıkılmasına, kadın cinayetlerinin ve boşanmaların hızla artmasına sebep olmaya devam ediyor. Sivil toplum kuruluşlarının, kanaat önderlerinin, siyasetçiler ve İnsan Hakları örgütlerinin yıllardır kaldırılması için talepte bulunduğu, evlilik çağına gelen gençlerimizin evlenmekten korkmalarına, doğum oranlarının azalmasına, kurulan evliliklerin boşanmayla sonuçlanmasına sebep olduğu kamuoyunda değerlendirilen İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanunun! Cumhurbaşkanı ve siyasetçilerin gündemine girip kaldırılması ve iptali yönünde çalışma başlatılması bizleri oldukça memnun etti umutlandırdı.

“Ömür boyu nafaka ve erken evlilik mağduriyetleri son bulsun”

Öte yandan ömür boyu nafaka ve erken evlilik mağduriyetlerinin de sona erdirilmesi gerektiğini kaydeden Taş, “Son günlerde bazı siyasi parti yöneticilerinin konuyu gündeme getirip çözümü yönünde çalışma başlatmaları bu mağdurları oldukça umutlandırdı. Bizim de beklentimiz odur ki; başta iktidar partisi olmak üzere siyasi partilerin olaya el atarak acilen gündemlerine alarak uzun yıllardır mağduriyet yaşayan ömür boyu nafaka ve erken evlilikmahpuslarının mağduriyetlerine çözüm olacak yasal düzenlemeler bir an önce yapılarak yürürlüğü konur ve mazlum ve mağdurlar sevindirilir.” dedi.

“SOSYAL MEDYA HAKARET ARACI OLAMAZ”

Sosyal medyada yapılması istenen düzenlemelerin de umut verici olduğunu belirten Taş, “Sivil kuruluşlar olarak beklentimiz merkezi yurt dışında olan Türkiye'de ki faaliyetlerinden dolayı da hiçbir vergi ödemediği gibi kontrolleri de sağlanamayan sosyal medya ağlarının ülkemizde temsilcilik açmasına, kontrollerinin yapılmasını, suç işleyenleri tespit ve cezalandırmasını öngören yasal düzenlemelerin hazırlanarak bir an önce TBMM'de kabul edilerek yürürlüğe konması, böylece suçluların tespiti ve cezalandırılması kişi haklarının ve haysiyetinin korunmasının temin edilmesidir.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme