İşte Kayseri'de Keşfedebileceğiniz Yerler!

Kayseri, zengin tarihi ve kültürel mirasıyla dikkat çeken bir şehirdir. Peki Kayseri'deki keşfedilmeye hazır müzelerimizi merak ettiniz mi? İşte Kayseri'de keşfedebileceğiniz müzeler... Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

TAKİP ET

Kayseri, kültürel tarihi ve geleneksel mirasıyla oldukça dikkat çeken bir şehirdir. Müzeler ise bu kültür ve mirasımızı en güzel şekilde yansıtan yerlerdir. Gerek tek başına gerek aileniz ile hafta sonu aktivitesi yapabileceğiniz Kayseri müzelerine gelin hep beraber bakalım.

Kayseri'deki Müzeler

Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi

Eğitim ve tarih olmak üzere 2 ana bölümden oluşan müzemiz, Milli Mücadele döneminden kalan kıyafetler, o zamanlardaki halkın yaşamını gösteren heykeller ve Sakarya Meydan Muharebesi heykellerinin sergilendiği yerdir. Adres: Tacettin Veli, İnönü Blv. No:72, 38050 Melikgazi/Kayseri

Arkeoloji Müzesi

Kemik ve taştan yapılmış kolyeler, mermerler, çeşitli heykeller ve cam eserlerin sergilendiği yerdir.
Adres: Cumhuriyet, Kazancılar Cd. No:2, 38350 Melikgazi/Kayseri

Atatürk Evi Müzesi

Atatürk ve İnkılap ile ilgili belgeler, Kurtuluş Savaşı tabloları ve Atatürk'ün yaşamını anlatan fotoğrafların sergilendiği yerdir.
Adres: Cumhuriyet, Mevlevi Cd. No:36, 38350 Melikgazi/Kayseri

Karatay Han Müzesi

Günümüzde her ne kadar restoran olarak kullanılan bu tarihi alan, içerisinde bir mescit, bir hamam ve türbe bulunduran tarihi yerdir.
Adres: Karatay, 38600 Bünyan/Kayseri

Kent ve Mimar Sinan Müzesi

Giriş katı kent müzesi olarak, birinci katı ise Mimar Sinan müzesi olarak kullanılmaktadır. Kayseri hakkında bilgi almak isteyenlerin bilgilenmesi ve dünyaca ünlü Mimar Sinan'ın yapıtlarını tanıma fırsatının bulunduğu yerdir. Adres: Sümer, Erkilet Blv. No:50, 38090 Kocasinan/Kayseri

Kayseri Etnografya Müzesi

Kayseri'nin kültürel mirasını yansıtan silah, maden, ahşap, halı, kadın ve erkek giyimi gibi pek çok kültürel değeri kronolojik bir düzen içinde sergilendiği alandır.
Adres: Cumhuriyet, Mevlevi Cd. No:38 D:40, 38350 Melikgazi/Kayseri

Kayseri Bilim Merkezi

Dinozor müzesi olmasının yanı sıra bilime dair pek çok robot ve simülasyonlarla dikkat çeken bir yerdir. İçerisinde 3 adet laboratuvar alanı bulunduran bilim merkezi çoğu ailenin uğrak noktasıdır.
Adres: Cırgalan, 4115. Sk., 38030 Kocasinan/Kayseri

Su Medeniyetleri Müzesi

İçerisinde suya dair pek çok obje, fotoğraf ve malzemenin sergilendiği yerdir.
Adres: Kiçiköy, 38280 Talas/Kayseri

Çanakkale'den Cumhuriyete 100. Yıl Müzesi

Mermi, matara, miğfer, düğme gibi pek çok Çanakkale Savaşı'na dair eserin sergilendiği yerdir.
Adres: Kiçiköy, Ulus Sk. No:1, 38280 Talas/Kayseri

Kayseri'nin bu zengin kültürel ve sanatsal mirasıyla dolu hafta sonu programınızı planlamak için bu müze ve mekanları ziyaret etmeyi düşünebilirsiniz. Şehrin tarihini, sanatını ve bilimini keşfederken unutulmaz anılar biriktireceğinizden emin olabilirsiniz.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme