İşte Kayseri'deki Vakıf ve Devlet Üniversiteleri

2024 YKS sonuçları açıklandı. Sonuçları öğrenen veliler ve öğrenciler şehirdeki üniversiteleri araştırmaya başladı. Yerleştirme kılavuzu ne zaman yayımlanacak? Kayseri'de kaç üniversite var? Üniversiteler nerede? İşte üniversiteler hakkında merak edilenler. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de …

TAKİP ET

Yükseköğretim Kurumları Sınavı açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından velileri ve öğrencileri tercih telaşı sardı. Bu sene gerçekleştirilen sınava 3 milyon 120 bin 878 aday başvururken adaylar bu günlerde illerinde yer alan üniversiteleri araştırmaya başladı.

Kayseri ise üniversite sayısı bakımından listenin başında yer alan illerden birisi... Erciyes Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kayseri Tıp Fakültesine ev sahipliği yapan Kayseri, öğrenci şehri olma yolunda hızla ilerliyor. Peki, hangi üniversitede kaç fakülte, enstitü ve yüksekokul bulunuyor? Üniversite kampüslerine ulaşım nasıl sağlanıyor?

Yerleştirme işlemleri için gözler tercih kılavuzunda!

Sonuçlarını öğrenen üniversite adayları şimdi ÖSYM tarafından açıklanacak yerleştirme kılavuzunu bekliyor. Kılavuzda üniversitelere ve bölümlere ait taban ve tavan puanlar, bölümlerin özel şartları ve kontenjanlara ilişkin önemli bilgiler yer alıyor. Yerleştirme kılavuzunun yayımlanması ile adaylar tercih işlemlerini http://www.osym.gov.tr adresinden elektronik olarak gerçekleştirebilecek.

Erciyes Üniversitesi

Kayseri'nin en çok öğrenci sayısına sahip olan ve bünyesinde 19 fakülte, 1 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu, 7 enstitü, 42 araştırma merkezi barındıran Erciyes Üniversitesi devlet üniversiteleri arasında öne çıkıyor. Üniversite bünyesinde 45 bini aşkın öğrenci eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürüyor. Üniversite kampüsüne ulaşmak isteyenler için raylı sistem ve otobüs hatlarını kullanmak yeterli oluyor.

Kayseri Üniversitesi

Şehrin öğrenci sayısı bakımından en büyük ikinci üniversitesi olan Kayseri Üniversitesi bünyesinde 5 fakülte 12 meslek yüksekokulu, 1 enstitü ve 12 uygulama ve araştırma merkezi yer alıyor. Şehrin birçok farklı ilçesinde yer alan eğitim kampüsleri ve Talas bölgesinde yer alan merkez kampüsü ile öğrencilere hizmet veren üniversitenin ana kampüsüne raylı sistem ve otobüs hatlarını kullanarak ulaşmak mümkün. İlçelerde yer alan kampüslere ulaşmak için ise ring seferler ve ilçe taşımacılığı yapan hatları kullanmak yeterli oluyor.

Abdullah Gül Üniversitesi

Türkiye'nin ilk vakıf destekli devlet üniversitesi modeli ile 2010 yılında kurulan Abdullah Gül Üniversitesi, 5 fakülte,1 yüksekokul, 2 enstitü ile şehrin devlet üniversiteleri arasında yer alıyor. Çok sayıda farklı ülkeden gelen öğrencilerin eğitim aldığı üniversitenin merkez kampüsü eski Sümer Bez Fabrikası olarak kullanılan alanda yer alıyor. Kampüse yakın alanda yer alan öğrenci köyü ile öğrencilere konaklama imkânı sunulurken merkez kampüse şehir merkeziden yürüyerek veya otobüs ile ulaşmak mümkün.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Kayseri'de vakıf üniversitesi olarak yer alan tek üniversite olmasıyla öne çıkıyor. 8 Fakülte, 3 enstitü ve 1 meslek yüksekokulu yer alan üniversitenin kampüsü Ertuğrul Gazi Mahallesinde yer alıyor. Kampüs içerisinde yurt imkânı bulunan üniversiteye raylı sistem ve otobüs hatları ile ulaşmak mümkün.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi

Kayseri Şehir Hastanesi kampüsünde faaliyet gösteren Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kayseri Tıp Fakültesi, şehrin tıp eğitimi veren fakültelerinden birisi olarak listede yer alıyor. Raylı sistem hatları ve şehir hastanesi otobüs hatları ile fakülte binasına kolaylıkla ulaşım sağlanabiliyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme