İşte Kayseri şelaleleri - Kayseri'de gezilecek yerler

Kayseri, doğal güzellikleriyle İç Anadolu'nun en güzide şehirlerinden biridir. Turistik mekânlarıyla, pastırması, sucuğu ve Erciyes Dağı ile adından sıkça söz ettiriyor. Hafta sonu Kayseri'de gezilecek yer arıyorsanız bu haber tam size göre...Ayrıca Kayseri denince ilk akla gelen şelaleler ise adeta bir simge haline geldi. Peki, Kayseri'de kaç tane şelale var? En çok hangisi tercih ediliyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

TAKİP ET

Kayseri, doğal güzellikleriyle ve turistik mekânlarıyla adından sıkça söz ettiriyor. Hafta sonu keyifli vakit geçirmek ve gezilecek yerler arıyorsanız Kayseri'de bulunan şelalelere de göz atabilirsiniz. Kayseri'de şelale değince ilk akla gelen Yahyalı'nın şelaleleri en çok ziyaretçi akınına uğrayan yerlerden birisi. Ancak Kayseri'nin bir ucundan diğer ucuna kadar uzanan bir çok şelalesi bulunuyor. İşte o şelaleler:

Yeşilköy şelalesi, Kapuzbaşı şelalesi, Derebağı şelalesi, Hasan efendi şelalesi, Bünyan şelalesi, Homurlu şelalesi...

Yeşilköy şelalesi: Kayseri'nin Yahlı İlçesi'nde bulunan bu eşsiz güzellik, kent merkezine ortalama 80 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Görüntüsüyle adeta görsel bir şölen yaşatan bu doğa harikası yılda 250 bin ziyaretçisi oluyor.

Kapuzbaşı şelalesi: Kayseri'nin en meşhur şelalesi olan Kapuzbaşı şelalesi dünyanın en yüksek ikinci şelalesi olarak adından söz ettiriyor. Kayseri'ye gelen misafirlerin buraya uğramadan geçmeyi bir yer olan bu şelalale Yahyalı ilçesi'ne bağlı Kapuzbaşı Köyü sınırları içerisinde yer alıyor.

Derebağı şelalesi: Yahyalı'da bulunan Derebağı şelalesi, Kayseri'nin en önemli turistik mekânlarından biridir. Yahyalı'ya sadece 10 kilometre uzaklıkta olan bu doğa harikası ziyaretçilerini bekliyor.

Bünyan şelalesi: Bünyan denince ilk akla gelen yerlerden biri olan bu şelale Bünyan'ın Bayramlı mahallesinde yer alıyor.

Homurlu şelalesi: Kayseri'nin Develi İlçesi'nde bulunan Homurlu şelalesi doğal güzellikleriyle görenleri mest ediyor. Kayseri merkeze 90 km olan Homurlu şelalesinde yeşilin en güzel tonlarını görebilirsiniz.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme