İşte kentsel dönüşümde yeni yasa detayları!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda kentsel dönüşüme ilişkin yeni yasadadetaylar belli oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda kentsel dönüşüme ilişkin yeni düzenlemeler yapıldı. Düzenlemelerde imara kapalı alanlar, kira yardımları ve dönüşüme ilişkin madde başlıkları oluşturuldu.

Sabah Gazetesi'nde Zübeyde Yalçın'ın haberine göre başta İstanbul ve diğer şehirlerin depreme hazırlıklı hale gelmesi için yapılan çalışmaların detayları açığa çıkmaya başladı.

Meclisin açılmasının ardından gündeme getirilecek yasada çürük binaların rezerv alanlarına taşınması ele alınacak.

İstanbul'un bazı ilçelerinde imara kapalı yerlerde okul, spor salonu, vs. binalar tespit edildi. Ancak alan imara kapalı olduğundan yapıların yerine yenisi yapılamıyor. Binaları kullanan vatandaşlar ise ruhsat alamayacağı için dönüşümden yana olmuyor.

Gündeme gelecek yasa kapsamında bu sorun öncelikli olacak. Bu bölgede evi olanlar için rezerv alanlarında belli bir ücret karşılığında konut verilecek. Vatandaşlara ödemeye ilişkin düşük faiz, uygun taksit gibi her türlü kolaylık sağlanacak.

İmara kapalı alanlardaki vatandaşların bölgeyi boşaltmasının ardından yıkım gerçekleştirilerek bölge, vatandaşa yeşil alan olarak hizmet verecek.

Kira fiyatları nedeniyle kentsel dönüşüme sıcak bakamayan vatandaşlara teşvik amaçlı kira yardımlarının arttılılması planlanıyor.

Öte yandan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikli Bakanlığı'na kentsel dönüşümle ilgili yeni bir başkanlık kurulacak. Ara üretimi, gelir getirici gibi işlemlerin olacağı başkanlık bünyesinde birçok genel müdürlük oluşturulacak.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme