İşte Sigaranın Faydaları!

Sigara içmek, hem kendinize hem de çevrenizdeki insanlara oldukça zarar vermektedir. İnsan hayatını olumsuz etkilemekle kalmayıp, çeşitli ciddi hastalıklara da neden olabilir. Sigara kullanımının büyük zararları olduğu bilinirken, sigara külünün bazı faydaları olabileceğini biliyor muydunuz? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Sigara içmek, hayatı olumsuz etkilemektedir. İnsan sağlığına son derece zararlı olan sigara külünün, bitkilerinize ve kişisel bakımınıza küçük faydalar sağlayabileceğini biliyor muydunuz?

Bitkiniz daha sağlıklı büyümeye devam eder

Sigaranın insan sağlığına zararı dışında, sigara külü bitkilerinizi kurtlardan ve böceklerden korumada etkili bir yöntem olabilir. Sigara külünü evinizdeki bitkilerin dibine döktüğünüzde, bitkinize zararlı böceklerin gelmesi önlenir ve bitkiniz daha sağlıklı büyümeye devam eder.

Sigara külünü kişisel bakımınızda da kullanabilirsiniz

Aynı zamanda, sigara külünü kişisel bakımınızda da kullanabilirsiniz. Özellikle kadınların saçlarını boyamaya başlamadan önce, saç boyasının bulaşmasını istemediğiniz bölgelere (örneğin ensenize) sigara külü sürerseniz, bu bölgelerde boya izi kalma olasılığını minimum düzeye indirebilirsiniz. Böylece boya izlerini çıkarmak için uzun uğraşlar vermenize gerek kalmaz.

Gerekli desteği alabilirsiniz

Her ne kadar sigara külünün küçük kullanım alanları olsa da sigara, hem kendinize hem de çevrenizdeki insanlara ciddi zararlar veren, insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen son derece zararlı bir maddedir. Sigarayı kullananlar ve bırakmak isteyenler, 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı'nı arayarak gerekli desteği alabilirler.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme