İŞTEN ÇIKARMA DALGASI BÜYÜYOR

Yüksek enflasyon, covid-19, ekonomide gerileme gibi son dönemlerde yaşanan olumsuzluklar işten çıkarmalara sebep oldu. Teknoloji şirketlerinin başlattığı işten çıkarma furyası diğer sektörlere de sıçradı.

ŞİRKETLER TOPARLANAMIYOR
Kovid-19 salgınıyla başlayan küresel ekonomideki gerileme henüz etkisini kaybetmemişken, enflasyon endişeleri, yükselen faizler, yüksek enerji fiyatları ve jeopolitik sorunlar şirketlerin üretimlerinde ve piyasalarda dalgalanmaya neden oluyor. Salgınla birlikte e-ticaret harcamalarındaki yükseliş nedeniyle iş alımlarını artıran teknoloji firmaları, salgının ardından hızlı ekonomik toparlanmayla yüksek enflasyon ve artan faiz oranlarıyla karşı karşıya kalıyor.

ARTIŞ MECBURİYETTEN
Yaşanan olumsuzluklar küresel ekonomiyi yavaşlatırken, maliyetlerini azaltmak amacıyla işten çıkarma yönünde açıklama yapan büyük teknoloji şirketlerinin arasına; finans, gayrimenkul, medya, telekom otomotiv ve kimya sektöründen firmalar da ekleniyor. Küresel ekonomik belirsizliğin yaşandığı ortamda şirketler, karlarındaki düşüşler ve azalan nakit rezervleriyle mücadele ederken, maliyetlerini düşürmeye yönelik adımlar atmak zorunda kalıyor.

Bakmadan Geçme