İstifa Haftası

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, milletvekili adayı olmak için yarın istifasını verecek. Çok sayıda bürokrat ve bazı sendika başkanı da siyasete atılmak için görevi bırakacak.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) milletvekili adayı olmak isteyen seçilmişler ve bürokratlar için tanıdığı istifa süresi yarın doluyor. Bu nedenle aday olacak kişilerin, 10 Şubat tarihinde mesai saati sonuna kadar görev yaptığı kuruma dilekçelerini vermeleri gerekiyor. Kayseri'de istifa edip etmeyeceği en çok merak konusu olan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin durumu netlik kazandı.
AK Parti Genel Merkezi'nin, 'aday olması konusunda' istisna sağladığı tek belediye başkanı olan Özhaseki, önceki gün Ankara'ya giderek Başbakan Davutoğlu ve AK Parti yetkilileri ile görüştü. Adaylık konusunda istişare eden Özhaseki'nin durumu netlik kazandı ve Salı gününe kadar istifa etmesi kararlaştırıldı. Özhaseki'nin Salı sabahı bir basın toplantısı düzenleyerek, kararını açıklayacağı öğrenildi.
7 Haziran'da yapılacak olan seçimde 9 milletvekili çıkaracak olan Kayseri'de çok sayıda isim, aday listesine girmek için çaba harcıyor. Kayseri'de adaylık başvurusunun en yoğun olması beklenen parti AK Parti olurken, MHP ve CHP'de de listenin ilk sırasına yerleşmek için ciddi bir yarış göze çarpıyor. Bazı isimler aylar öncesinde kamuoyunun önüne çıkarak adaylıklarını deklare ederken, istifa zorunluluğu bulununlar, bazı görüşmeler yaptıktan sonra bu karı verecekler. 10 Şubata kadar çok sayıda belediye başkanı, meclis üyesi, oda ve borsa yöneticisi, sendika başkanı ve kamu çalışanının görevini bırakması bekleniyor.
Kayseri kamuoyunun en çok konuştuğu konu olan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin istifa edip etmeyeceği meselesi netlik kazanmış durumda. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşen Özhaseki'nin, Salı gününe kadar basın toplantısı yaparak istifa ettiğini duyuracağı öğrenildi. Özhaseki'nin yanı sıra çeşitli kurum temsilcileri de istifalarını erkenden duyurdular.
Memur-Sen İl Başkanı Aydın Kalkan istifa edeceğini açıklarken, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Suat Özsoy'un da 10 Şubat'ta istifasını vereceği söyleniyor. Erciyes Üniversitesi'nde de bazı öğretim üyelerinin, adaylık için istifa edeceği konuşuluyor. Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur'un durumu ise henüz netlik kazanmadı. AK Parti Grup Amiri Halil Ergen, Kayseri'den aday olmak için istifasını sundu. Develi'li olan Ergen'nin listenin önemli bir yerinde yer bulacağı ileri sürülüyor. Siyasi kulislerde, ismi kamuoyunda konuşulmayan sürpriz istifaların da yaşanacağı konuşuluyor.

Bakmadan Geçme