İzleyenlerin Gözleri Doldu - Burhan Topuz Unutulmadı

Geçtiğimiz yıl 21 Eylül'de vefat eden spor adamı Burhan Topuz unutulmadı. Kayserispor ve Beşiktaş'ta uzun yıllar hizmet eden Burhan Topuz'u, Beşiktaş sevdalısı Ali Sinanoğlu kongrede anarak Ahde Vefa gösterdi. Duygu dolu anlar yaşanmasına neden konuşmada neler konuşuldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haberinde...

Youtube Kanalı
Abone Ol

Kayserispor ve Beşitaş'ta uzun yıllar yöneticilik yapan Kayseri'nin evladı Burhan Topuz, geçtiğimiz yıl 21 Eylül'de ebedi hayata uğurlanmıştı.
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın da başdanışmanlığını yapan Topuz, unutulmadı. Beşiktaş'ın Olağanüstü Tüzük Tadili Genel Kurul Toplantısı'nda konuşan Beşiktaş'ın sevilen ismi Ali Sinanoğlu, 1 yıl önce hakka yürüyen Burhan Topuz'a yönelik yaptığı konuşmalara duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Sinanoğlu'nun yaptığı açıklamalar, Gazeteci Hakan Çiftci'nin hazırlayıp sunduğu, teknik direktör Metin İlhan ile spor yorumcusu Mehmet Kalem'in de katıldığı Sportmen Programı'nda konuşuldu.
Sinanoğlu'nun yaptığı duygusal açıklamalara göz atalım, “Geçtiğimiz yıldan bunu yapan yapılan genel kurul toplantısından bu yana, adeta bir yaprak dökümü gibi camiamızın sevilen isimlerini ebedi yolculuklarına uğurladık. Cenabı Allah'tan kıymetlerimize rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Hayatını kaybedenler arasında bulunan bir kıymetlimiz ise, tüzük tadili ilgili olağanüstü gündem maddesi ile ilgili olan söz konusu 7405 sayılı spor kulüpleri ve spor federasyonları kanunu gereksimini, gerek devleti vicdaninin, gerekse de spor dünyası kulislerinde gündeme getirenlerden biriydi. Dolayısıyla bu toplantı ayrı bir önem teşkil etmekle birlikte ayrıca bu kardeşimizin, vefat yıldönümü gününe denk gelmesi de bizler için de ayrı bir duygu ve ayrı bir anlam yüklemektedir. Bu kıymetli kardeşimizin şayet ömrü kafi gelseydi tıpkı 6222 sayılı sporda şiddet kanunu sürecinde bizzat şahidim, her fırsatını bulduğunda devletimizin en üst makamına konuyu sözlü olarak taşıyarak, sayın cumhurbaşkanımızın nezdinde sürece ivme kazandırma noktasında büyük gayretleri olduğu gibi bu süreçte de aynı gayretleri gösterecekti. Bugün de kürsüden ben değil, kendi duygu ve düşüncelerini ifade etmek için sizlerin huzurunda hitap ediyor olacaktı. Ben de konuşmamış kardeşimizin anısına ithaf ederek, önce ahde vefa diyorum. Vicdan ve merhamet, inayet ve adalet sahipleri insan olabilmenin mesuliyetini hayatlarının her alanına yayarak yaşarlar. Hakkın rahmetine kavuştuklarında insanların kendisini hayırla anarken, samimi söylemlerine şahit oldukça meğer bilmediğimiz bir çok insanın hayatlarına güzelliklerle dokunmuş, iyi ki kendisini tanımışım diye onurlanır, kader çizgisinde yollarımızı kesiştiren Yaratana şükran duyarız. Anadolu'nun Kartalı, Kayseri'nin Kadirşinas evladı, Beşiktaş'ın çocuğu, önceki dönemlerde dernekler ve taraftarlar sorumlusu olan kıymetli Burhan Topuz. İşte böyle iyilik elçisi tatlı dilli ve gönül ehli biriydi. Gönül defterimizden tertemiz bir beyaz sayfada yeri doldurulmayacaklar listesinde ismini siyah kalemle kazıyıp, fani olandan ayrılıp Baki olana kavuştu. Kendi hayatında manevi izler bırakanlara gönülden bağlılığını girdiği her bir cemiyetle kendi kelamıyla dile getirip, hasretle andığı Şehit Muhsin Yazıcıoğlu ve şehit Erol Olçok ağabeylerinin yanına ahiret yurduna gitti” ifadelerini kullandı.
Program sunucusu Hakan Çiftci, konukları Metin İlhan ve Mehmet Kalem, Sinanoğlu'nun yaptığı bu açıklamayı değerlendirdi. Konuşma esnasında da duygu dolu anlar yaşandı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme