KADEM'den 'Pandemi Sürecinde Kadın' konulu online kongre

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Kadın Araştırmaları Dergisi tarafından geleneksel olarak düzenlenen 7. Toplumsal Cinsiyet Adaleti Kongresi'nin bu yılki ana teması 'Pandemi Sürecinde Kadın' olarak belirlendi.

4 Mart 2021 tarihinde dijital platformda gerçekleşecek olan kongre, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi, İbn-i Haldun Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi ortaklığıyla düzenlenecek. Akademisyen ve uzmanlardan, belirlenmiş başlıklar altında katkı sunmaları beklenen kongreye başvuru yapmak isteyenler bildiri başvuru özetlerini 22 Kasım tarihine kadar gönderebilecek. Ayrıca başkanlığını Prof. Dr. Alev Erkilet'in yaptığı kongreye sunulacak bildirilerden ilk üçe giren makaleler ödüllendirilecek.

Konuyla ilgili olarak KADEM tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kovid-19 sürecinde ev-iş-aile ilişkilerinin kadınların hayatına nasıl yansıdığının ortaya konulmasının amaçlandığı belirtildi. Kongrede, “Pandemi Sürecinde Bilginin Kamusallaşması ve Kadının Rolü”, “Salgında Sınırsız Erişim: Uluslararası Eğitimde Fırsat Eşitliği”, “Pandeminin Cinsiyete Dayalı Eşitsizliklere Etkileri”, “Pandemi Sürecinin Ev İçi Şiddete Etkisi”, “Pandeminin Sosyolojik ve Psikolojik Etkileri”, “Dijital Okuma Seferberliği”, Dijital Yaşam Kültürü, “Yas ve Salgın” başlıklarının tartışılacağı ifade edildi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme