'Kadın girişimcilerimizin sayısının artması şart'

Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği Başkanı Dr. Sema Karaoğlu'nun katıldığı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen İş Dünyasında Kadın İletişim Ağı projesi kapsamında B2B Toplantı ve Sanal Fuar etkinliği 10-11 Şubat 2021 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Toplantıda kadın girişimcileri destekleme ve onları ihracata yönlendirme konuları ele alındı. Kadın girişimcilerin iletişim ağını güçlendirmek ve yeni pazarlara erişimlerini arttırmak hedefiyle düzenlenen B2B Toplantı ve Sanal Fuarda, her bir dernek için ayrı olarak ayrılan stand alanlarında dernekler faaliyetlerini ziyaretçiler ile paylaşabilecekleri gibi etkinlik kapsamında Dış Ticaret, Kamu Satın Alım Süreçleri, Uluslararası Lojistik, Finansa Erişim gibi bilgilendirici oturumlar yer alınırken etkinlikte sanal fuar deneyimiyle kadın girişimciler ürünlerini ve ilham veren çalışmalarını anlattı.

'Sürdürülebilir kalkınma için kadının güçlenmesi şart'

Karaoğlu, 'Türkiye ekonomisi büyüyecekse ve bu büyümesini sürdürebilir bir halde tutacaksa mutlaka kadın girişimcilerimizin sayılarının artması şarttır. Kadınlarımız temsil ettikleri alanlarla önemli başarılar elde ediyorlar ve ülke ekonomisine de katma değer üretiyorlar. Bu kapsamda kadın girişimcilerin iletişim ağını güçlendirmek için düzenlenen toplantıya KİGDER olarak katıldık ve bize ayrılan alanlarda çalışmalarımızı gösterme fırsatı elde ettik. KAGİDER başta olmak üzere KAİSDER ve BUİKAD'a çok başarılı organizasyon için teşekkür ediyoruz.' diyerek sözlerini tamamladı.

Kurumsal Haber

Bakmadan Geçme