Kadın makinecilerin ikinci durağı Kayseri olacak

Türkiye'nin Makinecileri 'Kadın Makinecilerle, Var Gücümüzle' etkinliğini İstanbul'da gerçekleştirirken, Anadolu turunda, kadın makinecilerin ikinci durağının Konya'dan sonra Kayseri olacağı öğrenildi.

Türkiye'nin Makinecileri, kadınların makine sektöründe istihdamını artırmak üzere “Kadın Makinecilerle, Var Gücümüzle” projesini İstanbul'da gerçekleştirdiği basın toplantısı ile duyururken, kadın makinecilerin etkinlikler kapsamında Anadolu turuna çıkacağı ve iller arasında Konya, Kayseri, Bursa, Gaziantep ve Manisa'nın bulunduğu bildirildi.

Gerçekleştirilen toplantıda Makine İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Dalgakıran ve Yönetim Kurulu Üyeleri Zeynep Armağan ve Sevda Kayhan Yılmaz, sektörün mevcut durumunu analiz ederek, sektöre kadın gücünün çekilmesi hususlarına değindi.

Söz konusu proje kapsamında Anadolu turuna çıkacak olan Türkiye'nin makinecileri, mühendis ve yönetici adayları ile bir araya gelerek kadın girişimcileri makine sektörüne girmek üzere cesaretlendirecek. Kadınları makine sektöründe görev almaya teşvik etmek üzere başlatılan projede, ilk yıl buluşmalar Konya, Kayseri, Bursa, Gaziantep ve Manisa'da yapılacak. Makine sektöründe halen çalışmakta olan kadınların ilham verici hikâyelerinin anlatılacağı toplantılar kapsamında, öğrenci ve genç girişimci kadınlar, makine sektörünü yakından tanımak üzere, üretim tesislerine ziyaretlerde de bulunacak. HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme