Kadınlara Ücretsiz Eğitim!

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) ve Huawei Türkiye işbirliğiyle düzenlenen eğitim programı kapsamında, 9 farklı ilde 225 kadın bilişimciye ücretsiz bulut geliştirici eğitimi verilecek. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de..

Kadın bilişimciler, eğitimler sonunda yapılacak sınavda başarılı olurlarsa, uluslararası alanda geçerliliği bulunan bulut bilişim sertifikasına sahip olma fırsatı elde edecek.

TBD Bilişim Kadınları Huawei Cloud Sertifika Programı, Türk kadınlarının bilişim sektöründe küresel düzeyde rekabet edebilmesini amaçlıyor. Eğitimler, ilk olarak Kayseri, İzmir ve Elazığ'da, ardından Erzurum, Ankara ve Eskişehir'de, son olarak ise Adana, İstanbul ve Antalya'da gerçekleşecek. Programın sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlar, 3 yıl boyunca geçerli olan küresel bir sertifikayla ödüllendirilecek.

Çevrim içi derslerle başlayacak olan program, yüz yüze eğitimlerle devam edecek ve fiziki olarak gerçekleştirilecek sınavlarla tamamlanacak. Sınavlar, eğitimlerin yapıldığı illerde düzenlenecek.

Huawei Türkiye, bu projeyle kadınlara yönelik önemli bir adım attıklarını belirterek, Türk kadınlarının bulut bilişim alanında gelişmesine katkı sunmayı hedeflediklerini açıkladı. Eğitimlere katılmak isteyen kadınlar, TBD'nin web sitesi üzerinden başvurularını yapabilecek.

Programın, katılımcıların sektörde istihdam edilmesi noktasında önemli bir fırsat sunduğu ifade ediliyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme