Kafa Atıp Burnunu Kırdılar

Kayseri Adliyesi'nde boşanma davası öncesi avukat Mahmut Seydi Arık'a çirkin saldırı oldu. Avukat Arık'ın kafa atılması sonucu burnu kırılırken, avukat hastanede ameliyata girdi.

Kayseri Adalet Sarayı, 4 Aile Mahkemesi duruşma salonu önünde meydana gelen olayda, avukat Mahmut Seydi Arık, müvekkili Sibel Türkdoğan ve tanıklar ile birlikte duruşma salonu önüne geldi.

Sibel Türkdoğan'ın boşanma davası açtığı eşi Ercan Türkdoğan, kardeşi Recep Türkdoğan ve yakınları Halit Şener ve Adnan Erdoğan da duruşma salonu önüne geldi. İddiaya göre Ercan Türkdoğan'ın tanıklara, tanıklıktan çekilmelerini istemesi üzerine avukat Mahmut Seydi Arık, tanığa müdahalede bulunmamasını söyledi. Çıkan tartışma sonrası Recep Türkdoğan, avukat Arık'a kafa atarak burnunu kırdı. Diğer şüpheliler, Halit Şener ve Adnan Erdoğan da avukat Arık'ı tehdit etti.

Av. Mahmut Seydi Arık kanlar içerisinde kalırken, polis ekipleri şüphelileri yakalayıp, polis noktasına götürdü. Ameliyat öncesi hastane önünde açıklamada bulunan Av. Mahmut Seydi Arık, şunları söyledi: “Bu saldırı savunma makamına yapılan saldırıdır. Tarafıma yönelen şiddet eylemi yalnızca bana, avukatlık mesleğine değil, temsil ettiğim kadın müvekkilimin şahsında bütün kadınlara yönelen eylemdir. Her şeye rağmen kadınlarımızın yanında olacağız. Gerekirse öleceğiz ama asla vazgeçmeyeceğiz. Yargı görevini ifa ederken, hakim ve savcılarla aynı statüdeyiz. Recep Türkdoğan benim tanıklardan birisine baskı yaparken, ben müdahil oldum. Ben onlara ‘adliyenin içerisinde avukat mı döveceksiniz?' derken, bana gelip kafa attı, adli tıp sonucu burnum kırıldı, şimdi ameliyat olacağız. Olayla ilgili Recep Türkdoğan, Adnan Türkdoğan ve Halit Şener isimli şahıslar göz altına alındı.”

Avukat Arık'a, diğer meslektaşları da destek oldu.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme