Kahve Yanı Kurabiyesi – Az Malzemeli – Cevizli Tahinli Kurabiye
Kahve severlerin favorisi olacak Cevizli Tahinli Kurabiye az malzemesi ve pratik yapımıyla vazgeçilmeziniz olacak. Bu tarifi hazırladıktan sonra kahvenizi alın, yanına bir kaç adet kurabiyeden alın ve kahvenizin keyfini çıkarın. Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...
Kahve severlerin favorisi olacak Cevizli Tahinli Kurabiye az malzemesi ve pratik yapımıyla vazgeçilmeziniz olacak. Bu tarifi hazırladıktan sonra kahvenizi alın, yanına bir kaç adet kurabiyeden alın ve kahvenizin keyfini çıkarın.
Kahve saatlerinizi renklendirecek harika bir lezzet arıyorsanız, Cevizli Tahinli Kurabiye tam size göre! Bu tarif, az malzemeyle kolayca hazırlanabilen, ağızda dağılan bir dokuya sahip lezzetli kurabiyeler sunuyor. Hem pratik hem de göz alıcı bir atıştırmalık için tarifin detayları şöyle;
Malzemeler;
200 gr margarin
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı tahin
1 paket vanilya
1 yumurta (sarısı hamuruna, beyazı üzerine)
3 su bardağı un
Üzeri için;
1 kase dövülmüş ceviz
Hazırlanışı;
Oda sıcaklığında yumuşamış margarini, şekeri, yumurta sarısını, tahini ve vanilyayı karıştırıyoruz. Unu azar azar ekleyerek yoğuruyoruz. Yumuşak ama şekil verebileceğiniz kıvam aldığında hamurumuz tamamdır. Tahinin kıvamına göre un miktarı değişebilir. Hamurumuzdan yuvarlak şekiller yapıp, yüzeyini önce yumurta beyazına sonra da dövülmüş cevize batırıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepside, önceden ısıtılmış fırında 180 derecede ortalama 30 dakika pişiriyoruz. Rengi görseldeki gibi olmaya başladığında alabilirsiniz. Tahinin kıvamına ve diğer malzemelere göre süre farklılık gösterebilir. Kıvamını pişerken kontrol etmek için ya da altına bakmak için dokunmamalısınız çünkü hemen dağılır. Fırından alınca da soğuyana kadar tepside hiç dokunmadan bekletmelisiniz. Bekledikçe kıvam alan bir kurabiye olduğu için yumuşak diye pişmedi zannetmeyin. Tepsiye yerleştirirken yanlara hafif yayılacağını göz önünde bulundurarak aralıklı yerleştirmelisiniz. Afiyet olsun…