Kahve Yanı Kurabiyesi - Çikolatalı Kurabiye - Az Malzemeli - Püf Noktası

Kahve severlerin yanında keyifle tüketecekleri Çikolatalı Kurabiye, az malzemeli ve pratik bir tarif arayışı içinde olanların beğenisini kazanarak, vazgeçilmezi haline gelmeye aday olacak! Bu lezzetli kurabiyeler, kahve keyfini tamamlayan bir atıştırmalık olmanın yanı sıra, az malzemeyle yapılabiliyor olmasıyla da gözdeniz olacak. Tarifin detayları ve püf noktası Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kahve severlerin yanında keyifle tüketecekleri Çikolatalı Kurabiye, az malzemeli ve pratik bir tarif arayışı içinde olanların beğenisini kazanarak, vazgeçilmezi haline gelmeye aday olacak! Bu lezzetli kurabiyeler, kahve keyfini tamamlayan bir atıştırmalık olmanın yanı sıra, az malzemeyle yapılabiliyor olmasıyla da gözdeniz olacak.

Bu tarifle, kahve yanı kurabiyesi hazırlamak hem keyifli hem de son derece basit! Az malzemeyle harikalar yaratan bu tarifi deneyerek kahve saatlerinizi daha da keyifli hale getirebilirsiniz. Kahve yanı kurabiyesi tutkusunu yeniden keşfedin ve sevdiklerinize de bu lezzeti sunun. İşte tarifin detayları ve püf noktası;

Malzemeler;

150 gram tereyağı veya margarin

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yumurta sarısı

Yarım su bardağı pirinç unu

Yarım su bardağı pudra şekeri

2,5 su bardağı un

Üzeri için;

60 gr sütlü çikolata

60 gr beyaz çikolata

Süsleme için;

Pirinç fındık, Antep fıstığı ( ince çekilmiş), Yer fıstığı ( ince çekilmiş), Kırık badem

Hazırlanışı;

Oda sıcaklığında beklemiş tereyağını veya margarini ve sıvı yağı bir kaba alıp mikserle rengi açılana kadar, krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Pudra şekerini ve yumurta sarısını ekleyip tekrar karışana kadar çırpıyoruz. Unu, pirinç ununu ve vanilyayı ekleyip elle yoğurmaya başlayalım. Yoğurduktan sonra oluşan hamurdan ceviz büyüklüğünde (boyutu size kalmış) parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin, buzdolabında 1-2 saat soğumaya bırakın.

Püf noktası; Buzdolabında bekletmek kurabiyelerin yayılmasını önler ve daha güzel sonuç elde etmenizi sağlar.

Çıkartıp önceden ısıtılmış 150-160 derece fırında rengi kızarana kadar pişirin. Kurabiyeler piştikten sonra soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra üzerlerini benmari usulü eritilmiş çikolataya batırın ve fındık, fıstık ya da badem ile süsleyin. Eğer kakaolu yapmak isterseniz, çikolataya batırdıktan sonra soğumasını bekleyin ve sonrasında kakaoyu ince bir süzgeç ile üzerine dökün. Afiyet olsun…

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme