Kahve Yanı Kurabiyesi - Fransız Kurabiyesi - Az Malzemeli
Kahve severlerin yanında keyifle tüketecekleri Fransız Kurabiyesi, az malzemeli ve pratik bir tarif arayışı içinde olanların beğenisini kazanarak, vazgeçilmezi haline gelmeye aday olacak! Bu lezzetli kurabiyeler, kahve keyfini tamamlayan bir atıştırmalık olmanın yanı sıra, az malzemeyle yapılabiliyor olmasıyla da gözdeniz olacak. Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Kahve severlerin yanında keyifle tüketecekleri Fransız Kurabiyesi, az malzemeli ve pratik bir tarif arayışı içinde olanların beğenisini kazanarak, vazgeçilmezi haline gelmeye aday olacak! Bu lezzetli kurabiyeler, kahve keyfini tamamlayan bir atıştırmalık olmanın yanı sıra, az malzemeyle yapılabiliyor olmasıyla da gözdeniz olacak.
Bu tarifle, kahve yanı kurabiyesi hazırlamak hem keyifli hem de son derece basit! Az malzemeyle harikalar yaratan bu tarifi deneyerek kahve saatlerinizi daha da keyifli hale getirebilirsiniz. Kahve yanı kurabiyesi tutkusunu yeniden keşfedin ve sevdiklerinize de bu lezzeti sunun. İşte tarifin detayları;
Malzemeler;
200 gr margarin
3 su bardağı un ( kontrollü ekleyin )
1 tane yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı süt
Üzeri için;
1 çay kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı süt
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı;
Büyük bir kaba elenmiş unu ve elenmiş pudra şekerini ekleyelim. Oda sıcaklığında beklemiş margarini de elimizle ufalayarak ekleyelim. 1 adet yumurtayı çırparak karışıma ekleyelim. 1 yemek kaşığı sütü de ekleyerek hamur kıvamına gelene kadar karıştıralım. Hazır olan kurabiyeyi streç filmle saralım ve 15 dakika buzdolabında bekletelim. Kurabiye hamurunu açacağımız alanı unlayalım. Merdane yardımı ile hamuru düzleştirelim. Yuvarlak bir kurabiye kalıbı ile şekil vererek keselim ve fırın tepsisine alalım.
Üzerine 1 yumurta sarısı ve kakao karışımı sürüp çatal yardımı ile çapraz çizelim (resimde görüldüğü gibi). Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim. Kurabiyemiz hazır. Afiyet olsun…