Kahve Yanı Kurabiyesi - Portakallı Kurabiye - Az Malzemeli
Kahve severlerin yanında keyifle tüketecekleri Portakallı Kurabiye, az malzemeli ve pratik bir tarif arayışı içinde olanların beğenisini kazanarak, vazgeçilmezi haline gelmeye aday olacak! Bu lezzetli kurabiyeler, kahve keyfini tamamlayan bir atıştırmalık olmanın yanı sıra, az malzemeyle yapılabiliyor olmasıyla da gözdeniz olacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Kahve severlerin yanında keyifle tüketecekleri Portakallı Kurabiye, az malzemeli ve pratik bir tarif arayışı içinde olanların beğenisini kazanarak, vazgeçilmezi haline gelmeye aday olacak! Bu lezzetli kurabiyeler, kahve keyfini tamamlayan bir atıştırmalık olmanın yanı sıra, az malzemeyle yapılabiliyor olmasıyla da gözdeniz olacak.
Bu tarifle, kahve yanı kurabiyesi hazırlamak hem keyifli hem de son derece basit! Az malzemeyle harikalar yaratan bu tarifi deneyerek kahve saatlerinizi daha da keyifli hale getirebilirsiniz. Kahve yanı kurabiyesi tutkusunu yeniden keşfedin ve sevdiklerinize de bu lezzeti sunun. İşte tarifin detayları;
Malzemeler;
1,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
100 gram tereyağı veya margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Arası için;
Portakal marmelat (dilediğiniz dolgu malzemesini kullanabilirsiniz)
Hazırlanışı;
Bir karıştırma kabına, margarin, pudra şekeri, vanilya şekeri ve yumurta sarısını koyarak karıştıralım.
Krema kıvamına gelene dek yoğurmaya devam edelim. Daha sonra kabartma tozu ve azar azar unu ilave ederek yoğurmaya devam edelim. Yumuşak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamur pürüzsüz bir hale gelinceye kadar yoğuralım (Unu azar azar ekle dememin sebebi markasına göre un oranları değişiklik gösterebiliyor bu yüzden kıvama göre eklemenizi tavsiye ederim). Elde ettiğiniz hamuru streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin.
Daha sonra dinlenmiş hamuru hafif un serpilmiş bir yüzeyde açıp aynen görseldeki gibi yuvarlak veya oval bir kalıpla şekil verin. Hamurun bir kenarına marmelat koyup ay şeklinde kapatın. (istediğiniz bir kalıpla şekil de verebilirsiniz ve içine istediğiniz çeşit marmelat koyabilirsiniz, biz portakal marmelatı kullandık). Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 dakika pişirin. Her fırın farklılık göstereceğinden arada bir kontrol edin. Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpip servis yapın. Afiyet olsun…