Kahve yanı tarifleri – Bardak kurabiye
Kahve yanında misafirlerinize ikram edebileceğiniz müthiş bir kurabiye tarifi ile geldik: Bardak kurabiye. Evde bulunan malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu tarife herkes bayılacak. İşte tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Kahve sunumları son günlerde oldukça rövanşta. Misafirlerine şık sunum yapmak isteyen vatandaşlar kahve yanı tariflerini araştırıyor. Bardak kurabiye ise hem tadı hem de sunumuyla vazgeçilmez tarifiniz olmaya aday olacak.
Pasta maliyetlerin artmasıyla birlikte vatandaşlar az malzemeli tariflere yönelmeye devam ediyor. Muhteşem sunumu ile kahve yanlarının yeni adayı 'Bardak kurabiyeyi' hazırlamak hem oldukça kolay, hem de az malzemesi ile oldukça masrafsız. İşte tarifin detayları;
Malzemeler
2,5 su bardağı un
125 gram margarin
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu ve vanilya
Yarım su bardağı şeker
1 yumurta
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı damla çikolata
160 gram bitter çikolata (eritilmiş)
100 gram toz ceviz içi
Hazırlanışı
Uygun bir yoğurma kabında un, margarin, portakal kabuğu, kabartma tozu, vanilya ve toz şekeri ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Tüm malzemeler iyice karıştıktan sonra 1 yumurtayı ekleyelim ve yoğurmaya devam edelim. Ardından bir yumurta sarısını da ekleyerek hamurumuzu tekrar yoğuralım. Son olarak da damla çikolatayı ekleyip hamuru tekrar bir yoğurduktan sonra 10-15 dakika dinlendirelim.
Şekillendirme işleminde uygun bir bardağı sıvı yağ ile güzelce yağlayalım. Bardağı yağladıktan sonra parmaklarınızla hamuru yayarak bardak formunu verin. Bardak formu verilen kurabiye hamurunun üzerine yağlı kağıt yerleştirelim. Bu aşamada kullanmadığınız nohut, pirinç veya ağırlık yapacak bir bakliyatı pişirme ağırlığı olarak yerleştirin.
Not: Bardakları ısıya dayanıklı olmasına göre tercih edelim. Fırında hamurları bardakların içinde pişireceğiz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika yarısında ağırlıkları çıkararak pişirin. Fırından çıkardığımız kurabiyelerin içini fırça yardımı ile bitter çikolataya bulayalım. Ağız kısmını da çikolataya batırıp, sonrasında da toz cevize batırın. Buzdolabında 10 dakika daha beklettiğimiz bardak kurabiyeleri içine ılık süt veya krema ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!