Kahve yanı tarifleri – Bu kurabiye sizi eskiye götürecek…

Kahve yanında afiyetle tüketebileceğiniz lokmalık kurabiye sunumlarınızın yeni favorisi olacak. Bisküvi ve lokumun müthiş lezzeti bu tarifte birleşiyor. Sizi eskilere götürecek tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Uzun süre bayatlamayacak, kahve yanı sunumlarınıza renk katacak harika bir tarif önerisi ile geldik. Bu tarif sizi çocukluğunuza götürecek.

Eski zamanların en büyük lüksü olan bisküvi ve lokum günümüze evrilerek bu tarifte bir araya geldi. Modernize hale gelen bisküvili lokum tarifi kahve yanı sunumlarınıza renk katacak. İşte tarifin detayları;

Malzemeler

1,5 paket yulaflı bisküvi
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
4 adet fıstıklı beyaz lokum

Hazırlanışı

Bisküvileri doğrayıcıdan geçirip toz haline getirelim. Yaklaşık yarım su bardağı kadar bisküvilerden ayıralım. Kalan bisküvilerin üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştıralım. Karışıma yumurta ekleyip yoğurmaya başlayalım. Toparlanmaya başlayan hamura azar azar eritilmiş margarini ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hazırlanan hamuru 10 dakika buzdolabında dinlendirelim. Lokumları dört parçaya keselim. Bu tarif için 16 adet ufak parça lokuma ihtiyacımız olacak.

Şekil verme aşamasında dolapta bekleyen hamurdan ufak parçalar koparalım. Ortasına kestiğimiz lokumu koyarak elimizde yuvarlayalım. Ayırdığımız yarım bardak bisküvi tozuna lokumlu topları bulayalım. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 8-10 dakika kadar pişirelim. Oda sıcaklığına gelen kurabiyeleri servise alabilirsiniz… Afiyet olsun!

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme