Kahve yanı tarifleri - Lokumlu kurabiye - Az malzemeli tarifler

Kayseri'de kahve sunumları her geçen gün artarak gündem olmaya devam ediyor. Ev hanımlarının yöneldiği az malzemli tariflere bir yenisi ile geldik: Lokumlu kurabiye. Kahve yanlarında düz lokum koymak yerine bu tarifi deneyebilirsiniz. İşte tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Kayseri'de kahve sunumları her geçen gün daha da farklı tariflere ev sahipliği yapıyor. Özellikle ev hanımları, az malzemeli ve pratik tariflere yönelerek farklı tatları denemeyi tercih ediyor. Bu trendin son örneği ise lokumlu kurabiye oldu!

Geleneksel kahve sunumlarında lokum servisi yapmak yerine, lokumu kurabiye hamuruna ekleyerek bambaşka bir lezzet ortaya çıkarabileceksiniz. Kayseri'de çay ve kahve saatlerinde misafirlere ikram edilecek yeni bir alternatif olarak öne çıkan lokumlu kurabiye, hem pratikliği hem de şık sunumu ile misafirlerinizin beğenisini toplayacak. İşte tarifin detayları;

Malzemeler

2,5 su bardağı un
1 su bardağı toz antep fıstığı
125 gram margarin
Yarım su bardağı şeker
1 yumurta
1'yer yemek kaşığı yoğurt, sirke ve zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
10-15 adet lokum

Hazırlanışı

Kurabiye hamurunu hazırlamaya başlarken fırını da 165 dereceye hazırlayalım. Uygun bir yoğurma kabında lokum hariç tüm malzemeleri ekleyip, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamurumuz kulak memesi kıvamında olmalıdır. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak hamurları avuç içimizde inceltelim.

İncelttiğimiz hamurun ortasına lokumu yerleştirelim. Yağlı kağıt serili tepsiye kurabiyelerimizi dizelim ve ısıttığımız fırında 10-12 dakika kadar pişirelim. Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekere serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…



ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme