Kahve yanı tarifleri – Malaga pasta

Harika bir tarif önerisiyle geldik: Malaga pasta. Bu enfes pasta, az malzeme ile hazırlanmasıyla birlikte mutfaklarınızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmaya aday. Hem kahve yanında hem de çay saatlerinde tüketebileceğiniz bu pastayo hazırlamak ise oldukça basit. İşte tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Pasta maliyetlerin artmasıyla birlikte vatandaşlar az malzemeli tariflere yönelmeye devam ediyor. Son günlerin yeni gözdesi ise yapımı oldukça kolay olan 'Malaga Pasta' oldu.

Evde pratik bir şekilde hazırlanan Malaga Pastası, soğuk kış günlerinde kahve-battaniye ve muhteşem manzaranıza eşlik edecek. Yumuşacık keki, enfes kreması, muz ve çikolatanın muhteşem uyumu damaklarınızda adeta bir şenlik oluşturacak. Misafirlerinize de ikram edebileceğiniz bu pastanın tarifinin detayları şöyle;

Malzemeler

2 yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
Çimdik tuz
2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un

Kreması için

2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 paket toz şanti
1 çay bardağı süt

Ganajı için;

200 ml krema
160 gram bitter çikolata

Hazırlanışı

Öncelikle kremayı hazırlayalım. Uygun bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı ekleyip sürekli karıştırarak ocakta pişirelim. Kaynayan kremayı ocaktan alıp içerisine margarin ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştıralım. Sıcakken üstüne streç film çekerek buzdolabında dinlendirin. Sonra keki için hazırlıklara başlayabilirsiniz. Uygun bir karıştırma kabında yumurta, şeker ve tuzu kremamsı kıvama gelene kadar mikserle çırpalım. Sonrasında tüm sıvı malzemeleri ekleyip karıştırmaya devam edelim. Ardından kuru malzemeleri eleyerek ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.

Yağladığımız tart kalıbına hazırladığımız kek harcını dökelim ve 190 derece fansız fırında 20-25 dakika pişirelim. Dolaptan çıkardığımız kremanın içine şanti ve sütü ekleyip mikserle 5-6 dakika çırpalım. Fırından çıkardığımız keki sütle ıslatalım. Üzerine kremayı dökelim. Kremanın üzerine muzları istediğiniz gibi yerleştirin.

Ocakta kaynama seviyesine gelen kremaya çikolatayı ekleyip eritelim. Sos biraz soğuduğunda muzların üzerine dökelim. Sıcak halde dökerseniz sos akıp gider. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun…

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme