Kahve yanı tarifleri - Mamul kurabiye tarifi - Ramazan ayı lezzeti

Ramazan ayına sayılı günler kala, evde keyifli bir kahve molası için lezzetli ve şık tarif arayanlar için az malzemeden oluşan yeni bir kurabiye tarifi ile geldik. Hazırladığımız Mamul kurabiye Ramazan ayında kahve yanlarına çok yakışacak. İşte tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Kahve saatlerini daha özel kılmak için vatandaşlar kahve yanında tüketilebilecek tariflerin araştırmasını yapıyor. Evde bulunan malzemelerle hazırlayabileceğiniz Mamul kurabiye hem sizin hem de misafirlerinizin gözdesi olacak.

Ramazan ayına sayılı günler kala, evde keyifli bir kahve molası için lezzetli ve şık tarif arayanlar için az malzemeden oluşan yeni bir kurabiye tarifi ile geldik. Hazırladığımız Mamul kurabiye Ramazan ayında kahve yanlarına çok yakışacak. İşte tarifin detayları;

Malzemeler

Hamuru için

2 su bardağı irmik
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı instant maya
1 yemek kaşığı mahlep
2 silme yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sade yağ

İç harcı için

500 gram hurma
2 tatlı kaşığı zeytinyağı

Nasıl hazırlanır?

Derin bir yoğurma kabına tüm kuru malzemeleri ekleyerek iyice karıştıralım. Süt ve erimiş sade yağı ayrı bir kapta karıştırıp ılık halde olduklarından emin olduktan sonra malzemelerin üzerine ekleyelim. Bir spatula ya da tahta kaşık yardımı ile kenarlarından ortaya doğru karıştırın. Tüm malzemelerin yağ ve süt ile temas ettiğinden emin olalım. Hamuru düzleştirip üzerini streç film ile kapatarak oda sıcaklığında 2 saat dinlendirelim.

Bu sırada iç harcını hazırlayalım. Hurmaların çekirdeklerini ve sert yerlerini temizleyerek bir kaba alalım. Üzerine streç geçirerek benmari usulü ile sıcak bir suyun üzerinde 15 dakika bekletelim. Yumuşayan hurmaları bir tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyerek mutfak robotundan geçirelim. Püre haline gelmesi gerekiyor. Kalan zeytinyağını hafifçe elinize sürerek hazırladığımız püreden misket boyutunda parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım.

Hamur hazır hale geldiğinde hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayalım. Hamur parçalarının ortasını parmağımızla eşit şekilde açıp ortasına hurma topunu koyup kenarlarını yuvarlayarak kapatalım.
Hamuru limon sıkma kalıbında veya kömbe kalıbında basıp, yağlı kağıt serili tepsiye ters çıkarın. Tüm kurabiyeleri tepsiye dizdikten sonra bir saat tepside dinlendirelim. 210 derece fırında alt, üst fanlı olarak önceden ısıtılmış fırında her yeri kızarana kadar 15 dakika pişirelim. İlk çıktığında hassas olduğu için 10-15 dakika dokunmayalım. Pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme