Kahve yanı tatlısı –Japon usulü cheesecake – Pratik tatlı tarifi
Kahve yanında en çok tercih edilen bir tatlı olan japon usulü cheesecake, artık ev pratik bir şekilde yapmak çok kolay… Türkiye'de de oldukça popüler hale gelen bir tatlı çeşididir. Bu tatlının en önemli özelliği, yumuşacık ve hafif olmasıdır. Japon usulü cheesecake tatlısının yapımına haberimizin detaylarında…
Japon usulü cheesecake Türkiye'de de oldukça popüler hale gelen ve Kahve yanında en çok tercih edilen bir tatlı olarak yer alıyor. Ayrıca evinizde pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Bu tatlının en önemli özelliği, yumuşacık ve hafif olmasıdır. Japon usulü cheesecake, klasik cheesecake'e göre daha az şekerli ve daha az yoğundur. Bu nedenle, her yaştan insanın severek tüketebileceği bir tatlı olarak kabul edilmektedir. Tarifin detayları ise şöyle;
Malzemeler
250 gram labne peyniri
6 adet yumurta (sarısı ve akı ayrılacak)
1 su bardağından biraz eksik toz şeker
1 su bardağından biraz eksik un
60 gram tereyağı
100 ml süt
1 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
Japon usulü cheesecake yapmak için şu adımları takip edebilirsiniz: Yumurtaların sarıları ile beyazlarını ayırın. Yumurta beyazlarının içine tuzu ekleyerek mikserle karıştırın. İçine şekerin yarısını da ekleyip kar haline getirin. Labneyi derin bir kaba alıp sıcak su dolu bir kaba oturtup çırpın. Yumurtaların sarılarını ikişer ikişer labneye ilave ederek karıştırın. Kar haline getirdiğiniz yumurta aklarını da azar azar karışıma ekleyin ve spatula ile nazikçe karıştırın. Tereyağını eritin ve süt ile birlikte soğumaya bırakın. Soğuyan tereyağını ve sütü karışıma ekleyin ve karıştırın. Limonun suyu ve kabuğunun rendesini de karışıma ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış ve unlanmış 26 cm çapındaki bir kek kalıbına dökün. Kek kalıbını önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirin. Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Kek tamamen soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.