Kapuzbaşı Kapalı Diye Yeşilköy'e Gittiler - Şikâyet Ede Ede Geri Döndüler!

Bayram tatilinde Yahyalı'da bulunan Kapuzbaşı Şelalelerinin kapalı olması, vatandaşların Yeşilköy Şelalelerini ziyaret etmesine sebep oldu. Doğal güzelliği ile ziyaretçilerini büyüleyen Yeşilköy Şelalesi, bu kez misafirlerini şikâyet ede ede uğurladı. Görüntüler WhatsApp ihbar hattımıza Yeşilköy Şelalesini ziyaret eden ve gittiği için pişman olan bir vatandaş tarafından gönderildi. Detaylar haberimizde...

Kayseri'nin saklı cenneti olan Yeşilköy Şelalesi, doğal güzelliği ve piknik alanı ile ziyaretçilerin ilgisini çekerken, bu kez şikayete konu oldu.

Yahyalı Belediyesi, Arefe günü yaptığı açıklamada, bayram süresince Kapuzbaşı Şelaleleri'nde gerçekleştirilecek çalışmalar nedeniyle şelalelerin kapalı olacağını belirtmişti. Sıcak havadan uzaklaşmak ve Kayseri'nin serin yerlerinden olan Kapuzbaşı Şelaleleri'nde bayram tatilini geçirmek için yola çıkanlar, şelalelerde yapılan Kapuzbaşı Şelalesinin kapalı olduğunu görünce rotasını Yeşilköy Şelalesine çevirdi.

Yeşilköy Şelalesi, Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde bulunan ve adeta büyüleyen bir doğa harikası olarak gidip görenleri etkiliyor. Kayseri'de gezilecek yerler arasında popüler olan Yeşilköy Şelalesi, ziyaretçilerine doğa ile iç içe huzurlu bir ortam sağlarken, güzelliğiyle, yemyeşil ağaçları, berrak suyu ve doğayı dinlemek için eşsiz bir fırsat sunuyor. Yahyalı'nın saklı cenneti olan bu doğa harikası Yeşilköy Şelalesi'ne Kayseri'den yaklaşık 2 saatte ulaşabiliyorsunuz.

Bayram tatilinde Kayseri'de piknik alanları tıklım tıklım dolarken, çevre kirliliği de had safhaya ulaştı. Yeşilköy Şelalesini ziyaret eden bir vatandaş, WhatsApp ihbar hattımıza doğal güzelliklerin nasıl tahrip edildiğini gösteren görüntüleri yolladı. Pikniklerini yapan vatandaşlar, çöplerini toplamak yerine doğaya atmayı tercih ederken, her yer çöp içerisinde kaldı. WhatsApp ihbar hattımıza görüntüleri atan vatandaş, ‘Yahyalı Yeşilköy Şelalesi ile ilgili yaptığınız haberi görerek ziyarete gittik. 2,5 saat süren yolculuktan sonra attığım görüntüler bizi ve diğer gelen ziyaretçileri bin pişman etti. Her yer çöp içerisindeydi. O kadar yol gelenlere yazık!' ifadelerinde bulundu.

Doğaya karşı duyarlılığın yeterince gösterilmemesi, doğada ciddi çevre kirliliğine yol açıyor. Kayseri'de Yeşilköy Şelalelerinde çekilen bu fotoğraflar, bilinçli veya bilinçsizce bırakılan atıkların doğa üzerindeki olumsuz etkilerini gözler önüne seriyor. Bu fotoğrafta görüldüğü gibi, plastik şişeler, strafor kaplar ve diğer atıklar, doğanın estetiğini bozarken aynı zamanda çevre ve hayvanlar için ciddi tehlikeler yaratıyor. Vatandaşların piknik yaparken çevreye duyarlı davranması, atıklarını uygun şekilde toplaması ve geri dönüşüme dikkat etmesi büyük önem taşıyor.

Sizde WhatsApp ihbar hattımıza şikayet ve isteklerinizi iletebilirsiniz. WhatsApp iletişim numaramız: 0554 008 51 13

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme