Kapuzbaşı Şelalelerini 250 bin kişi ziyaret etti

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde bulunan Kapuzbaşı Şelaleleri, koronavirüs salgını nedeniyle doğayla baş başa vakit geçirmek isteyenlerin uğrak yeri oldu. Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, 'Bu pandemi döneminde anlaşıldı ki geçtiğimiz yıllarda 100 bin insanımız bu bölgeyi ziyarete gelirken, pandemi sonrası yaklaşık 250 bin kişi ziyarette bulundu' dedi.

Kayseri'ye yaklaşık 150 kilometre uzaklıkta Yahyalı ilçesinde bulunan Kapuzbaşı Şelaleleri, koronavirüs salgını sürecinde insanların vaktini geçireceği doğal güzellikteki yerler arasında yer aldı. Türkiye'nin yüksekten dökülen en önemli şelalelerinden olan Kapuzbaşı Şelaleleri, Aladağlar Milli Parkı'nda 7 şelaleden oluşuyor. Kapuzbaşı Şelaleleri, kayalar arasından fışkıran, 30-76 metre yüksekliklerdeki su debileriyle dökülen ve her mevsim aynı hızda akan kaynak suları ile doğa harikası olarak yerli ve yabancı turistlere görsel şölen sunuyor. Dünyanın en yüksek şelalelerinden olduğu öne sürülen Kapuzbaşı Takım Şelaleleri geçen yıl Haziran ayında, 'kesin korunacak hassas alan' ilan edildi.

Koronavirüs salgını sürecinde şelalelere yoğun ilginin olduğunu belirten Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, “Bizim 41 projemizin arasında Kapuzbaşı master planımızda vardı. Bu planımızı Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman Bakanlığımızla birlikte yürütüyoruz. Bu pandemi döneminde anlaşıldı ki geçtiğimiz yıllarda 100 bin insanımız bu bölgeyi ziyarete gelirken, pandemi sonrası yaklaşık 250 bin kişi ziyarette bulundu. Pandemi dönemi Kapuzbaşı Şelalelerini daha cazip hale getirmiş oldu” diye konuştu. Kurumsal Haber

Bakmadan Geçme