Karamık Kayseri'de hangi ilçede yetişiyor? 

Genellikle Sivas'a özgü olarak bilinen Karamık bitkisi, Sarız'da da yetişiyor. Özellikle soğuk algınlığına ve gribe iyi gelen Karamıkın, sağlık açısından da birçok yararlılığa sahiptir. İştah açıcı, güçlendirici ve çok daha fazlası Karamık, doğal şifasıyla vatandaşın büyük ilgisini çekiyor.

Sivas'a özgü olarak bilinen Karamık, Kayseri'nin Sarız İlçesinde de yetişiyor.

Karamık, doğal bir şifa kaynağı olarak da dikkat çekiyor. Sarız Belediyesi bu ender bitkinin İlçede de yetişmesinden dolayı tanıtım çalışması yapıyor. Özellikle sağlık alanında birçok faydalıyla bilinen Karamık, vücudu rahatlatan, iştah açan, kuvvet veren ve daha birçok özellikleri ile doğanın bize sunduğu değerli bir bitki olarak şifa sunuyor.

Havaların soğuması ile birlikte gribe ve algınlığına karşı koruyucu bir kalkan görevi yapan Karamıkın, özellikle kış aylarında tüketilmesi öneriliyor. Aynı zamanda vücudun güçlendirici yapısına sahip olan bu bitki, enerji vermesi ve metabolizmanın daha dirençli olmasını sağlıyor.

Karamık bitkisinin sağlıkla ilgili birçok faydalı özelliği bulunuyor:

Soğuk algınlığına ve gribe iyi gelir.
İştah açıcı ve güçlendirici özelliği bulunuyor.
Ateşi düşürme etkisi ile vücut ısısını kontrol altında tutar.
Damar daraltıcı etki ile varis ve yüksek tansiyona iyi gelir.
Mide blokajını engeller ve kusmayı engeller.
Safrayı arttırır ve sindirim sistemine yardımcı olur.
Kabızlık problemlerini giderir ve sindirim sistemini düzenler.
Mikroorganizmaları güçlendirir ve korur.
Menopoz ve adet şikayetlerini hafifletebilir.
Sivas ve Sarız'ın bu eşsiz bitkisi Karamık, yöre halkı için doğal bir sağlık kaynağı niteliğinde. Doğadan gelen bu mucize bitki ile yerel halk, yüzyıllardır çeşitli sağlık sorunlarına karşı doğal çözümler üretiyor. Sarız Belediyesi de, bu eşsiz bitkiyi daha geniş kitlelere tanıtmak ve bölgesel turizme katkı sağlamak adına Karamık bitkisini teşvik ediyor.
Kayseri'nin Sarız İlçesi'ndeki bu değerli ve şifalı bitkisi Karamık, doğal şifa kaynağı olmasından dolayı bölgede çokça tercih ediliyor. Sarız Belediye Başkanı Baki Bayrak, Karamık bitkisinin tanıtımı için Sarız Belediyesi olarak ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme