Karamustafaoğlu: '5 yaşındaki çocuğunun kumbarasını bağışlıyorlar'

Kayseri Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği sorumlusu Erciyes Üniversitesi eski Öğretim Üyesi Burhan Karamustafaoğlu, derneklerine 5 yaşındaki çocuğunun kumbarasını bağışlayan yardımseverler olduğunu ifade etti.

Konu ile ilgili bilgiler veren ve bir dönem Erciyes Üniversitesi'nin genel sekreterliğini yapmış olan dernek sorumlusu Karamustafaoğlu, 1972 yılından bu yana hizmet vermekte olan ve kamu yararına dernek statüsünde bulunan Bürüngüz Camii altındaki Kayseri Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği'ne, 5 yaşındaki çocuğunun kumbarasını bağışlayan yardımsever vatandaşlar bulunduğunu, böyle yardımseverlerin olmasını ve artmasını istediklerini bildirdi. Karamustafaoğlu, himayelerinde 1400 yardıma muhtaç kimsenin olduğunu bildirerek, söz konusu ihtiyaç sahiplerinin her türlü ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını kaydetti.
'BALIK TUTMASINI ÖĞRETİN ŞEKLİNDE ELEŞTİRİLER ALIYORUZ'
Yaptığı açıklamalarda vatandaşlar tarafından muhtaç kimselere balık vereceğimize balık tutmasını öğretmemiz gerektiği yönünde eleştiriler aldıklarını paylaşan Karamustafaoğlu, 'Bizi bazı vatandaşlar balık vermek yerine balık tutmayı öğretmemiz gerektiği yönünde eleştiriyor. Ancak bizim yardım ettiğimiz kimselerin balık tutacak durumda olmadıklarını bilmiyorlar. Bu kimseler, yaşlı, düşkün, dul, hasta ve imkanı olmayan muhtaçlar. Biz bunlara balık tutmasını nasıl öğretelim. Ancak çalışabilecek olan ihtiyaç sahiplerine de zaman zaman iş bulmaları yönünde yönlendirmelerde bulunuyoruz. Ancak diğer türlü eleştirilerin aslı yoktur' ifadesinde bulundu.
Derneklerinin kamu yararına statüsünde olduğunu, hiç bir yapılanmayla ilişkisi bulunmadığını, valilik tarafından her yıl denetlendiğini ve bugüne kadar hiçbir eksik bulunmadığını ifade eden Karamustafaoğlu, 'Derneğimiz, insanımız tarafından bugüne kadar toplumun her kesimi tarafından kabul edilerek güven kazanmış olmasındandır ki, bağışlarımız iyi seviyededir ancak yeter mi, tabi ki yetmez. Çünkü toplumumuzda çok fazla ve her çeşitten yardıma muhtaç kimseler vardır. Bunlar bizim insanımız. Kendi insanımıza kendimiz yetmeliyiz. Dışarılardan yardım almamalıyız. Bu yardımları sadece ben, sen değil, toplumun her ferdi yapmalıdır. Bu anlayış benimsenmelidir. Bu kaygıyı herkes taşımalı. Kayseri'de 60 bine yakın Suriyeli var, çoğu da dul ve yetim. Biz bunlara sırtımızı dönemeyiz. Kendi insanımıza, yakınımızdakilerden yüz çeviremeyiz' dedi.
'25 YILDIR HİMAYEMİZDE OLAN MUHTAÇLAR VAR'
Dernek olarak araştırıp gerçekten yardıma muhtaç durumda olduğunu tespit ettiğimiz ihtiyaç sahiplerimiz var. Bunlar içerisinde 25 yıldır himayemizde bulunanlar da var ve ne zaman kendine yeter hale gelir o zaman yardımımız kesilir. Aksi halde devam edecektir. Ramazan'da 1400 kadar himayemizde bulunan kayıtlı ihtiyaç sahiplerimizin yanı sıra 1140 da münferit olarak, bize kayıtlı olmaksızın yardımcı olduğumuz kimseler oldu. Ramazan sonuna kadar 2 bini de aşar diye düşünüyoruz bu sayı. Derneğimizde her şey resmidir. Buraya gelen bağışlar makbuzla girere, fatura ile çıkar. Allah'ın izniyle de lirası lirasına yerine ulaşır. Zaten bu yüzdendir ki bağışçılarımız hiç eksik olmaz, sağolsunlar, varolsunlar. Ben de kendimi buranın başkanı değil, hamalı olarak görürüm. Bizler bu görevi gönüllülük esasına göre yapmaktayız' şeklinde konuştu. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme