Karapaça 'Parti liderinden değil halktan izin istiyorum'

7 Haziran'da gerçekleştirilecek seçimlere kısa süre kala siyaset hareketlenmeye başladı. Siyasi partilerde adayları belirlemek için yoğun bir çalışma gözlenirken Kayseri'den Bağımsız milletvekili adayı olan emekli eğitimci Muhammet Emin Karapaça, siyasi partileri gölgede bırakacak çalışmalara imza atıyor.

Bir başkasından izin almayı, inanmadığı bir partiden aday olmayı, uygun görmediğinin altını çizen Karapaça, 'Önce Allah'ın izni sonrada, halkıma gitmeyi, ondan yetki istemeyi, en doğru yol olarak gördüm. Bağımsız aday oldum' dedi.
Seçim çalışmaları kapsamında, Kayseri Anadolu Haber Gazetesi'ni ziyaret eden Karapaça, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ'ı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi. 19 yaşında devlet memurluğuna başladığını ve 39 yıl boyunca hizmet ettiği devlet memurluğundan alnını ak, başı dik olarak emekli olduğunu belirten Bağımsız Milletvekili Adayı Muhammet Emin Karapaça, '25. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde, Kayseri Seçim Çevresinden Bağımsız Milletvekili Adayıyım. Başvurumu Kayseri İl Seçim Kurulu Başkanlığına resmen yaptım.'şeklinde konuştu.
PARTİ,CEMAAT, SENDİKA BAĞLANTIM YOK
Kendisini, Milliyetçi, muhafazakr, sentezci bir dünya görüşüne ve düşünce yapısına sahip olarak tanımlayan Karapaça, siyasi parti, cemaat ve sendika bağlantısı olmadığına dikkat çekerek, 'Demokratım. Hukuk'un üstünlüğüne inanmışım. İnsan hak ve hürriyetlerine saygılıyım. Hiç bir zaman da bu çizgimi asla değiştirmedim. Her hangi bir sendikaya, sivil toplum kuruluşuna, siyasi partiye, tarikata, cemaate vs üye değilim. 39 yıllık bürokrasi geçmişimde devletimin yasalarına bağlı kaldım, malına asla el atmadım ve attırmadım. Evime haram sokmadım. Din, dil, ırk, siyasi düşünce, felsefi inanç ve mezhep ayırımı yapmadan toplumun her kesimine hizmet ettim' dedi.
BİRİLERİNDEN İZİN ALMAYA KARŞIYIM
Millete hizmet için birilerinden izin almaya karşı olduğunu belirten Karapaça, 'Allah'ın izni, halkın desteği ile milletimin hizmetine talibim' ifadelerine yer verdi.
Bağımsız milletvekili adayı Muhammet Emin Karapaça, kısıtlı imkanlar ile seçim çalışmalarını yürüttüğünü belirterek, 'Demokrasilerde; siyasi partiler vazgeçilmez unsurlardır. Ancak içinde bulunduğumuz durum itibari ile mecliste grubu bulunan mevcut siyasi partiler, halkın sorunlarına, adalete ve devletin bütünlüğüne çözüm olamıyorlar. Çare olmaktan ziyade, çaresizler. Seçime girecek adayları dahi seçmeni değil, siyasi parti liderleri belirlemektedir. Bir başkasından izin almayı, inanmadığım bir partiden aday olmayı, uygun görmedim. 39 yıllık eğitimcilik hayatımda binlerce öğrenciler yetiştirdim. Öğrencilerimin büyük desteğini görüyorum. Gültepe Mahallesi'nde bulunan evimi seçim bürosuna dönüştürdüm. Önümüzdeki günlerde orada bir tanıtım toplantısı yapacağım.ÖZEL HABER: MEHMET SERBEZ

Bakmadan Geçme