Karlı havalara enfes lezzet - Kardelen tatlısı

Kayseri karlı havalara esir oldu. Dışarda lapa lapa kar yağarken evde keyifli vakit geçirmek isteyenlere enfes bir tatlı tarifi ile geldik: Kardelen Tatlısı... Kahve veya çay yanında keyifle tüketceğiniz bu tatlı tarifinin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Türkiye'nin belirli bölgelerinde olduğu gibi Kayseri'de de kar yağışı etkisini artırarak devam ediyor. Soğuk kış günlerinde evde keyifli vakit geçirmek isteyenlere muhteşem bir tarif önerisi ile geldik: Kardelen Tatlısı…

Evde pratik bir şekilde hazırlanan Kardelen Tatlısı, soğuk kış günlerinde kahve-battaniye ve muhteşem manzaranıza eşlik edecek. Yumuşacık keki, enfes kreması, ceviz ve hindistan cevizinin muhteşem uyumu damaklarınızda adeta bir şenlik oluşturacak. Misafirlerinize de ikram edebileceğiniz bu tatlının tarifinin detayları şöyle;

Malzemeler

Keki için

4 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un

Keki ıslatmak için;

3 su bardağı süt
Yarım paket krema
Kreması için
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı nişasta
Yarım su bardağı un
1 paket vanilya
80 gram beyaz çikolata
Yarım paket sıvı krema

Arası için antep fıstığı veya ceviz, üzeri için Hindistan cevizi

Hazırlanışı

Öncelikle kekimizi hazırlayarak başlıyoruz. Yumurta ve şekeri uygun bir çırpma kabında mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karışımı spatula ile karıştıralım. Hazırladığımız kek hamurunu pişirme kağıdı serili borcama eşit bir şekilde boşaltalım. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim.

Tatlımızın kreması için bir tencerede süt, un, nişasta ve şekeri kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim. Krema kaynamaya başlayınca vanilya ve çikolatayı ekleyerek çikolata eriyene kadar karıştıralım. Krema soğuduktan sonra ayrı bir kaba aktardığımız muhallebinin üzerine sıvı kremayı ekleyelim ve mikserler güzelce çırpalım.

Keki ıslatmak için bir kaba aldığımız süte kremayı ilave ederek karıştıralım. Soğuyan kekimizin ters çevirelim ve ikiye bölerek yarısını tekrar borcama yerleştirelim. Hazırladığımız sütün yarısını kekin üzerine boşaltalım. Spatula yardımı ile her yere güzelce yayalım. Ardından muhallebinin yarısını kekin üzerine boşaltalım. Güzelce yaydıktan sonra ceviz veya antep fıstığını serpiştirelim. Kekin diğer yarısını da muhallebinin üzerine yerleştirdikten sonra kalan sütle keki iyice ıslatalım. Muhallebinin diğer yarısını kekin üzerine boşaltalım ve yine her yeri eşit olacak şekilde paylaşalım. Üzerine bolca Hindistan cevizi dökerek servis edelim. Afiyet olsun…


Biz keki kesmeden üzerine cevizleri ekleyerek tek kat olacak şekilde hazırladık. Siz de dilediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz…

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme