Karpuz Pasta Tarifi – Pratik Tatlı Tarifi

Karpuz pasta tarifini denemeyen kalmasın. Yapılışı çok kolay karpuz görünümündeki pastamızı en pratik ve en lezzetli haliyle sizler için hazırladık. İşte tarifin detayları…

Baldan tatlı kremasıyla, çilek ve frambuaz sosuyla birleşen, görüntüsüyle cezbeden karpuz pasta tarifine hayran kalacaksınız. Yapılışı çok kolay karpuz görünümündeki pastamızı en pratik ve en lezzetli haliyle sizler için hazırladık. Tarifimize geçelim;

Malzemeler;
Keki için;
4 adet yumurta,
1 su bardağı ıspanak püresi,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 su bardağı şeker,
2,5 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya.

Muhallebisi için;
2,5 su bardağı süt,
3 yemek kaşığı şeker,
1,5 yemek kaşığı nişasta,
1 yemek kaşığı un,
1 paket vanilya,
1 tatlı kaşığı tereyağı,

Sosu için;
10 adet çilek,
8-10 adet frambuaz,
1 yemek kaşığı şeker,
Yarım çay bardağı su,
1 tatlı kaşığı nişasta.

Sosu için; Sadece çilek veya sadece frambuazla da olur, çilek veya frambuazınız yoksa hazır meyve sosla da yapabilirsiniz

Yapılışı;
Keki için yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar çırpıyoruz, 2 bağ ıspanağı yıkıyoruz, yapraklarını koparıp çiğ bir şekilde ve 1 çay bardağı sıvıyağ ile robottan geçiriyoruz püre halindeki ıspanağı kek harcına azar azar ekliyoruz, kuru malzemeleri de ekleyip kıvamında kek harcı elde ediyoruz.
Yağlanmış kalıbımıza karışımı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında, alt-üst ayarda pişiriyoruz.
Kekinizin yemyeşil olmasını istiyorsanız, fırına vermeden önce kalıbımızı alüminyum folyo ile sarın öylece fırına verin.

Muhallebisi için; bir tencereye bütün malzemeleri alıyoruz.
Başından hiç ayrılmadan karıştırıyoruz.
Kaynayıp, fokurdamaya başlayınca, ocaktan alıyoruz ve soğumuş kekin orta kısmına döküyoruz.
Sosu için; çilek ve frambuazı robottan geçiriyoruz ( frambuazın çekirdeklerini istemezseniz süzgeçten geçirin)
Bir sos tavasına alıyoruz, diğer malzemelerini de ekleyip kaynayana kadar pişiriyoruz, pişen sosu, muhallebinin üzerine bir kaşıkla yayıyoruz, bu şekilde pasta biraz dinlendikten sonra en son üzerine tam bir karpuz görüntüsü vermek için; damla çikolata serpiştiriyoruz.
Dolapta 4-5 saat soğumaya bırakıyoruz ve servise sunmaya hazır.

Afiyet olsun.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme