Kavgacılara yer yok!

Kayseri'de milletvekili çıkaran üç siyasi partinin listesinde de keskin açıklamalarıyla gündeme gelen ve siyaseti geren isimlere yer verilmedi.

Önceki gün Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilen listelerde, sürpriz isimler yer alırken, listelerde şans bulamayan aday adaylarıyla ilgili de çeşitli yorumlar yapılıyor. Kayseri'de milletvekili çıkaran AK Parti, MHP ve CHP listelerinin genel olarak ılımlı ve Kayseri'nin siyasi ve kültürel yapısıyla uyumlu adaylardan oluştuğu belirtiliyor. Buna karşın, önceki dönemlerde açıklamaları ve tutumlarıyla sürekli olarak siyaseti geren, keskin çıkışlar yaparak gündemi meşgul eden adaylara üç partinin listesinde de yer verilmedi. AK Parti'nin aday adaylarından Ayhan Ogan, bazı kesimlerin listeye girmesine kesin gözüyle bakmasına rağmen ilk 9'a giremedi. Bu sonucun ortaya çıkmasında, Ayhan Ogan'ın keskin çıkışları ve partisine yönelik eleştirilerinin etkili olduğu ifade ediliyor. Siyasette yeni olmasına rağmen ve uzun yıllardan beri Kayseri'de ilk defa bulunmasına rağmen çok iddialı laflar kullanan Ogan'ın listeye girmedikten sonra ortada gözükmediği belirtiliyor. Ogan'la birlikte bir diğer aday İsmail Arıcı da yer bulamadı. CHP'de de hem partilileriyle hem de diğer partili siyasetçilerle sürekli olarak kavga halinde olan Mevcut Milletvekili Şevki Kulkuloğlu yer bulamadı.
Yapılan ön seçimde 15 aday adayı içinden sonuncu olan Kulkuloğlu, 7 Haziran'dan sonra siyasi hayatını noktalamak zorunda kalacak. MHP'de de kavga üzerine siyaseti tarz haline getiren aday adayları, 9 kişilik listede yer bulamadı. 2014 yılı Mart ayında yapılan yerel seçimlerde MHP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Olan Mustafa Özsoy, keskin çıkışları nedeniyle aday göste¬rilmedi. Aday gösterilmemesi üzerine facebook hesabından partisi ve milletvekili adaylarına ağır suçlamalarda bulunan Özsoy, herkesle kavga eden bir yapıya sahip olduğunu da göstermiş oldu. Özsoy'un yanı sıra yıllardır sivri çıkışları ile Kayseri kamuoyunda yer bulmaya çalışan Gesi Eski Belediye Başkanı Sami Eker de ilk 9'a giremeyen isimlerden biri oldu. Eker de bu tür çıkışlarla, Kayseri'deki siyasi ortamı sürekli germekle suçlanıyordu. ÖZEL HABER: MEHMET SERBEZ

Bakmadan Geçme