Kayıt dışı istihdam'da Orta Anadolu yüzde 40'larda

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) edinilen bölgeler bazında kayıt dışı istihdam araştırması bilgilerinde, içerisinde Kayseri'nin de bulunduğu Orta Anadolu'da kayıt dışı istihdam oranının yüzde 41.35 olduğu ortaya çıktı.

EN YÜKSEK KAYIT DIŞILIK ORTA DOĞU ANADOLU'DA
SGK tarafından verilen kayıt dışı istihdam bilgilerinde en yüksek kayıt dışılık yüzde 63.53 oranı ile Orta Doğu Anadolu bölümünde bulundu. İçerisinde Ağrı, Ardahan, Bitlis, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van gibi illerin bulunduğu Orta Doğu Anadolu'nun en fazla kayıt dışı istihdam oranına sahip olduğu bildirilen verilerde, ikinci sırada ise yüzde 61.46 kayıt dışılık ile Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Kars ve Ardahan gibi illerin yer aldığı Kuzey Doğu Anadolu bölümü yer aldı.
EN DÜŞÜK KAYIT DIŞILIK İSTANBUL'DA
Verilen en düşük kayıt dışılık verilerinde ise yüzde 16.49 kayıt dışılık ile İstanbul ilk sırada gelirken onu ise yüzde 24.79 kayıt dışılık ile Batı Anadolu takip etti.
Türkiye'deki toplam kayıt dışı istihdam oranı ise toplam 36.75 olurken, en fazla kayıt dışı istihdamın yaşandığı yaş aralığı ise 65 ve yukarı yaşlar şeklinde gerçekleşti. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme