Kayseri 150 bin mwh kayıp-kaçak elektrik tüketti

Kayseri, 2014 yılında toplam yaklaşık olarak 150 bin megawat saat kayıp ve kaçak elektrik tüketti.

Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nden (TEDAŞ) edinilen son kayıp-kaçak elektrik bilgilerinde Kayseri 2014 yılında toplam 149 bin 741 mwh elektriği kayıp ve kaçak olarak tüketirken, bu miktar ile aralarında kaçak elektriğin yaygın olduğu bilinen birçok Doğu ilini de geride bıraktı.
KAYSERİ MİKTARDA 34, ORANDA İSE 54'ÜNCÜ SIRADA
TEDAŞ'ın verdiği son kayıp-kaçak elektrik bilgilerine göre, Kayseri söz konusu miktar ile iller sıralamasında 34.sırada yerini alırken, kayıp-kaçak elektrik oranının şehrin diğer tüketicilerine oranı sıralamasında ise yüzde 7.0'lık bir oran ile 54. sırada yerini aldı. Oran konusunda Kayseri, Kırşehir ve Konya illeri ile aynı düzeyde çıktı.
İLK SIRADA MARDİN, SON SIRADA BOLU
Verilen kayıp-kaçak elektrik oranlarında yüzde 86.9'luk bir oran ile Türkiye'de ilk sırada bir Güneydoğu Anadolu ili olan Mardin gelirken, en son sırada ise yüzde 3.3'lük bir kayıp-kaçak elektrik miktarına sahip olan Bolu yer aldı. Mardin'den sonra gelen ilk 3 il; Şırnak, Hakkari ve Şanlıurfa olurken, Bolu'dan sonra sırasıyla kayıp-kaçak elektrik kullanımında en sonda gelen iller de; Erzincan, Sivas ve Bilecik şeklinde gerçekleşti.
Oran olarak kayıp-kaçak elektrik kullanımında, Türkiye'deki üç büyük şehrimiz olan İstanbul, Ankara ve İzmir arasında ise ilk sırayı İstanbul alırken, İzmir ve Ankara'nın da oran olarak eşit olduğu gözlendi. Oranlar şu şekilde gerçekleşti; İstanbul Avrupa Yakası yüzde 9.2, İstanbul Anadolu yakası yüzde 7.2, Ankara ve İzmir yüzde 7.7. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme