Kayseri, 17 özel hastane sahibi

Kayseri'de sağlık hizmeti veren toplam 17 özel hastane bulunduğu belirlendi.

Kayseri Valiliği'nden edinilen bilgilerde, sağlık sektöründe 17 özel hastane bulunduğu öğrenilirken, bunlardan bir çoğunun ulusal nitelikli ve yurt-dun diğer illerinde de bulunan hastaneler olduğu görüldü.
5 ADET İHTİSAS HASTANESİ
Verilen bilgilerde Kayseri'de bulunan toplam 17 özel hastanenin 5'inin ise tıp alanının içerisindeki bir alanda uzmanlık ifade eden ihtisas hastanesi olduğu ortaya çıktı. Buna göre söz konusu ihtisas olan 5 hastanenin uzmanlık türlerinin dağılımı ise şöyle oldu; 1 kalp, 2 göz, 1 diş ve 1 de kadın doğum.
1 MİLYONA YAKIN HASTA AYAKTA TEDAVİ GÖRDÜ
Kayseri Valiliği'nden edinilen bilgilerde Kayseri'de bulunan toplam 17 özel hastanede toplam 949 bin 589 kişinin ayakta tedavi gördüğü bilgisi alınırken, yatan hasta sayısını ise toplam 51 bin 557 olduğu kayıtlara geçti. Özel hastanelerde gerçekleştirilen ameliyat sayısı toplam 50 bin 563 olurken, taburcu olan hasta sayısının 5ç bin 38, vefat eden sayısının 774 olduğu da verilen diğer bilgiler içerisinde yer aldı. Özel hastanelerdeki toplam yatak sayısının ise 1133 olduğu da paylaşılan bir başka bilgi oldu. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme