Kayseri 2016 engelli istihdamında 4'üncü oldu

Engelliler Haftası'nda, 2016 yılının ilk çeyreğini kapsayan Ocak, Şubat ve Mart aylarında işe yerleşen engelli sayısında Kayseri'nin 4'üncü olduğu ortaya çıktı.

KAYSERİ ANKARA'YI GERİDE BIRAKTI
İŞKUR'dan elde edilen engelli istihdamı miktarında Kayseri'nin 2016 yılının ilk çeyreğinde 389 engellinin işe yerleştiği kayıtlara geçti. Söz konusu miktar ile Kayseri iller arasında 4. sırada yerini alırken Kayseri'yi ise toplam 239 engelliye iş veren Kocaeli takip etti.
Engelli istihdamı ile ilgili olarak Kayseri'nin, söz konusu süreç içerisinde engelli istihdamı miktarında Ankara başta olmak üzere, Konya, Adana, İzmir, Kocaeli, Mersin, Gaziantep, Şanlıurfa ve Diyarbakır gibi büyük illeri geride bıraktığı dikkatleri çeken bir detay oldu.
İLK SIRADA İSTANBUL
İŞKUR tarafından edinilen bilgilerde Türkiye'de 2016 yılının ilk çeyreğinde en çok engellinin işe yerleştiği il toplam 792 engelli ile İstanbul oldu. İstanbul'u ise 510 engelliye iş bulan Bursa takip ederken, listenin 3. sırasında ise 443 engellinin işe yerleştiği Antalya yerini aldı. Yurt geneline bakıldığında 2016 yılının ilk çeyreğinde toplam 4 bin 885 engellinin iş bulduğu da kayıtlara geçti.
Yurt genelinde söz konusu süreçte engelli vatandaşların toplam 20 bin 922 iş başvurusunda bulunduğu, ancak bunların yaklaşık 5'te 1'inin işe yerleştiği görüldü.
KAYSERİ, ENGELLİLERE DUYARLI ŞEHİR
Engelli istihdamı ve yapılan yardımlar noktasında engellilere olan duyarlılığı yüksek olan Kayseri'nin engelliler için tasarlanarak düşünülen hissedilebilir yolların da arttığı gözlemleniyor. Başta resmi kurumlar olmak üzere bazı özel işletmeler ile sokaklarda da engelliler için hissedilebilir kabartma yolların yaptırıldığı görülürken, bu yolları üreten Türkiye'deki bir kaç firmadan birinin de yine Kayseri'de bulunduğu biliniyor. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme