Kayseri 2016 yılı eğitim yatırımlarına 16 proje ile girdi

Kayseri'nin Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 2016 yılı Milli Eğitim Bakanlığı Yatırımları Planı'nda toplam 16 bina projesi ile yer aldığı ortaya çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı'ndan elde edilen illerin eğitim yatırımlarını içeren bilgilerde Kayseri'nin merkez ve diğer ilçelerde toplam 16 yatırım projesi bulunduğu öğrenildi.
2014 ile 2018 yılı içerisinde gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek olan 2016 yılı Milli Eğitim Bakanlığı Yatırımları Planı'nda, Kayseri'de çeşitli alanlarda eğitim binası yapıldığı ve yapılacağı belirtilirken, Fen Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu ile Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Halk Eğitim Merkezi ile Çıraklık Eğitim Merkezi konuları dışında eğitimin diğer her kademesinde binaların yapılacağı bildirildi.
Buna göre Anadolu Lisesi Kocasinan ve Melikgazi'ye birer okul binası, öğrenci pansiyonlarından Yahyalı, Sarız ve Pınarbaşı'na birer bina, spor salonlarından Kocasinan'a bir salon binası, Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Develi, Kocasinan, Sarıoğlan, Melikgazi ve Tomarza'ya birer okul binası, özel eğitim merkezlerinden Kocasinan'a 1 eğitim binası ve atölyelerden ise Pınarbaşı, Kocasinan (2) ve Sarıoğlan'a birer bina olmak üzere toplam 16 eğitim binası yapılacağı kararlaştırıldı. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme