Kayseri 'altın'a yöneldi

Kayseri tüzel kişiler bazında altın zengini olurken, altına olan rağbetini de arttırdı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) paylaşılan bilgilerde Kayseri'nin, tüzel kişi altın mevduatları sıralamasında ilk 5'e girdiği öğrenilirken, son zamanlarda ise altına olan ilgisinin arttığı belirlendi.
DÖRT BÜYÜK ŞEHİRDEN SONRA KAYSERİ 5'İNCİ SIRADA
BDDK'nın verdiği 2015 yılı Aralık ayı tüzel kişi altın mevduat miktarlarında Kayseri, İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana'dan sonra toplam 9 milyon 614 bin Liralık tüzel kişi altın mevduat toplamı ile 5. sırada geldi. Kayseri'yi ise Bursa ve Kocaeli takip etti. İller içerisinde ilk sırayı toplam 212 milyon 253 bin Lira tüzel kişi altın mevduatı bulunan İstanbul alırken, ikinci sırayı 114 milyon 670 bin Liralık altın mevduatı bulunan Ankara sahiplendi. 3. sıra ise toplam 33 milyon 419 bin Lira altın mevduatına sahip İzmir'in olurken, 4. sırada yer bulan Adana'nın da toplam 25 milyon 847 bin Liralık altın mevduatı bulunduğu kayıtlara geçti.
Son sıralar ise sırası ile Bayburt, Tunceli ve Kilis'in oldu.
GERÇEK KİŞİDE KAYSERİ 100 MİLYON LİRALIK ALTINA SAHİP
Ticari bir sıfatı olmayan şahısların elinde bulundurduğu altın mevduat miktarının Kayseri'de toplam 102 milyon 894 bin Lira olduğu da verilen diğer bilgiler arasında yerini aldı. Bu miktar ile şahısların altın miktarının tüzel kişilerin altın miktarının 10 katı olarak gerçekleştiği ortaya çıktı. Kayseri söz konusu tutar ile iller içerisinde 13. sırada bulundu.
KAYSERİLİ ALTINA YÖNELDİ
Edinilen bilgilerde, Kayseri'nin altına rağbet gösterdiği de görüldü. Buna göre BDDK'nın her 3 ayda bir yapmış oldukları araştırmalarda 2015 yılının 3. çeyreğinde tüzel kişilerin altın mevduatlarında bulunan altın miktarının toplam 5 milyon 837 bin Lira olduğu bildirilirken, aradan geçen 3 ayda, yani 2015 yılının son çeyreğinde ise altın mevduatı rakamları yaklaşık 4 milyon Liralık bir artışla 9 milyon 614 bin Lira'ya yükseldi. Altın mevduatlarındaki artış gerçek kişilerin hesaplarında da yaşandı. Buna göre 2015 yılının 3. çeyreğinde toplam 95 milyon 56 bin Lira olan gerçek kişi altın mevduatı toplamı, 2015 yılı son çeyreğinde toplam 102 milyon 894 bin Lira'ya ulaştı. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme