Kayseri belalı bir şehir mi? İşte yanıtı...

Gelişen ve değişen dünyada artan nüfus ile birlikte şehirlerde yoğunluk da artıyor. Son yaşanan depremler, olumsuz olayların ardından sakin ve güvenli şehirlerde yaşama isteği de beraberinde geliyor. İşte verilere göre suç oranı en düşük şehirler… Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Dört bir yanı tarihi ve doğal güzellikleriyle dolu güzel ülkemizde vatandaşlar güvenli şehirlerde yaşamak istiyor. Bu vatandaşların arasında en çok emekli kesimi bulunuyor. Vatandaşlar daha az endişe duyacağı şehirlerde ikamet etmek istiyor. TÜİK ise suç türü ve ikametgah adreslerine göre liste yayımladı.

TÜİK'ten yayınlanan raporda son on yılın verileri dikkate alınarak Ceza İnfaz kurumlarına gönderilen hükümlüler işledikleri suç türü ve ikametgah adreslerine göre sınıflandırıldı.

Çalışmalar kapsamında oranının en düşük ve en yüksek olduğu şehirleri belirlenirken suç oranı en düşük şehirler arasında ilk ona giren tek büyük şehir Erzurum oldu.

Söz konusu çalışmaya dahil edilen suç türleri arasında Öldürme, yaralama, cinsel suçlar, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, hakaret, hırsızlık, yağma, dolandırıcılık, uyuşturucu, sahtecilik, kötü muamele, zimmet, rüşvete, kaçakçılık, trafik suçları, orman suçları, ateşli silahlar ve bıçaklar ile ilgili suçlar, icra iflas kanununa muhalefet, askeri ceza kanununa muhalefet, tehdit, mala zarar verme, görevi yaptırmamak için direnme, ailenin korunması tedbirine aykırılık ve diğer suçlar yer aldı.

İşte suç oranı en düşük 10 şehir ve yüzdeleri

Adıyaman: Yüz binde 156

Şırnak: Yüz binde 159

Bitlis: Yüz binde 175

Siirt: Yüz binde 175

Bayburt: Yüz binde 186

Muş: Yüz binde 188

Erzincan: Yüz binde 191

Hakkari: Yüz binde 192

Mardin: Yüz binde 194

Erzurum: Yüz binde 196

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme