Kayseri, 'benim davam veraset' dedi

Hukuk Mahkemeleri'nde açılan dava konularında Kayseri, en çok veraset için başvurdu.

İç Anadolu Bölgesi'ndeki 13 il içerisinden Kayseri, açılan veraset dava sayısında Ankara ve Konya'nın ardından 3'üncü sıraya yerleşti. Buna göre başkent Ankara'da 2014 yılında toplam 16 bin 3 veraset davası açılırken, Konya'da ise bu sayı toplam 8 bin 301 oldu. 3. sırada gelen Kayseri'deki veraset dava sayısının ise toplam 5 bin 542 olduğu kayıtlara geçti.
KAYSERİ'DE 2. SIRAYI BOŞANMA DAVALARI ALDI
Verilen bilgilere göre Kayseri'de Hukuk Mahkemeleri'ne açılan dava türlerinde ilk sırayı veraset davaları alırken, veraset davalarını ise boşanma davalarının takip ettiği belirlendi. Buna göre toplam 5 bin 542 dava açılan veraset konusunun ardından toplam 3 bin 803 dava ile boşanma davası geldi. Kayseri bu miktar ile bölgede Ankara ve Konya'nın ardından 3. sırada yerini aldı. Kayseri'de sayı bakımından en çok açılan davalarda ise toplam 3 bin 253 davası olan 'alacaklar' konusu 3. sırada bulundu.
İÇ ANADOLU'NUN ÇOĞU VERASET DAVASI AÇTI
Adalet Bakanlığı'nın vermiş olduğu bilgilere göre İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan toplam 13 ilin 12'sinde, Hukuk Mahkemeleri'nde açılan davalar içerisinde veraset davaları ilk sırada bulunurken, yalnızca başkent Ankara'da veraset ilk sırada gelmedi. Ankara'da ilk sırayı ise toplam açılan 46 bin 995 dava sayısı ile alacak davaları aldı.
İÇ ANADOLU'DA EN ÇOK AÇILAN DAVA 'ALACAK'
İl olarak en çok açılan davasının veraset olduğu İç Anadolu Bölgesi'nde, toplam sayı bakımından ise en çok açılan dava türü 'alacak' oldu. Bu doğrultuda İç Anadolu Bölgesi'nde toplam 60 bin 224 dava ile alacak davaları ilk sırada bulunurken, onu ise toplam 55 bin 530 dava ile ise 'veraset' davaları izledi. Listede 3. sırayı ise toplam 36 bin 673 dava ise 'boşanma' davaları aldı. İç Anadolu Bölgesi'nde en az açılan dava konusu ise toplam 21 bin 802 dava ile 'vesayet' davaları oldu. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme