Kayseri bundan çok etkilenecek!

Instagram, Türkiye genelinde 5 gündür erişime kapalı. Sosyal medya ajansları ve işverenleri maddi sıkıntıya sokan bu durumun ayrıntılarını ajans sahipleri ve işverenlerle görüştük. Türkiye genelinde sıkıntı yaşatan Instagram erişim engelinden Kayseri'de çok etkilenecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Instagram'ın Türkiye'de neden kapatıldığı ile ilgili BTK'dan yapılan açıklamada, 'Instagram, katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle kapatıldı' ifadelerine yer verildi.

Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, kapanma ile ilgili açıklamasında, 'Instagram'ı katalog suçları çerçevesinde uyardık ancak gerekli karşılığı bulmadığımız için bir erişim engeli getirdik. Hassasiyetlerimiz belli, oradaki eksiklikler belli' ifadelerini kullanarak, Instagram ile gerçekleştirilen görüşmelerle anlaşma sağlanabileceğini aktardı.

Reklam Ajansları İş Yapmıyor!

Kayseri'de reklam ajansları ile yapılan görüşmelerde, Instagram'ın 5 gündür kapalı olması firma sahipleri açısından daha riskli bir durumu ifade ederken, 'İşler de reklamlar da durdu. Firmaların kaybı çok büyük. Bir haftadır ciro yok, insanların psikolojisi bozuldu' dediler.

KİM Ajans'ın kurucusu Tahir Boya, 'Ajans kanalında sıkıntılar var evet ama firmalar daha çok sıkıntı yaşıyor. Biz çekimlere devam ediyoruz. Fakat firmalara net bir paylaşım tarihi veremiyoruz. Instagram yerelde çok güçlü bir platform çünkü kullanıcı sayısı çok. Yerelde restoran ve kafelerin en çok müşteri çektiği bir platform. Instagram'ın kapalı olması firmaları ve reklam ajanslarını da ciddi anlamda sıkıntıya sokar' ifadelerinde bulundu. Firmaların kaybının çok büyük olduğunu söyleyen Boya, 'Kapalı kalacağını sanmıyorum ama eğer kapalı kalmaya devam ederse ajanslar faaliyet kolunu değiştirir, değiştirmek zorunda kalır. Ama şu anda yaşanan sıkıntı büyük' dedi. VPN ile Instagram hesaplarına giriş olup olmadığını sorduğumuzda, 'VPN ile giriş yapılıyor evet ama etkileşim olmuyor. Reklam girdiğimizde VPN, reklamın algoritmasını düşürüyor. Başka ülkelerden giriş yapıldığı için yerelde reklamı ön plana çıkarmıyor' dedi.

Instagram'ın daha ne kadar kapalı kalacağı konusunda bilgisi olmadığını ifade eden Boya, 'Reklam girilmediği için diğer hiçbir kanalın etkisi yok. Facebook'un hedef kitlesi uygun değil. Böyle devam ederse hiç istemesek de TikTok'a girmek zorunda kalacağız' dedi.

Firmalar Büyük Sıkıntıda!

Türkiye genelinde yaşanan bu sıkıntı, Kayseri'deki firmaları ve butikleri de zora sokuyor. Firmalar, yaşanan bu erişim engelinde müşteri kaybı yaşadıklarını ifade ederek, 'Bizim reklam kanalımız Instagram. Gelen bu erişimle birlikte 5 gündür büyük müşteri kaybı yaşıyoruz. Herkes "yok artık" diyor ama satışlarda ciddi düşüşler var' dediler. Kayseri'de butik işleten bir esnaf, 'Bizim reklam kanalımız tamamen Instagram. 5 gündür bildirim yok neredeyse. Reklamlarımız müşterilere düşmüyor. Zaten çoğu kişi VPN'in sıkıntı yaşatacağını düşünerek uygulamaya girmiyor. Ne olacak bilmiyoruz. Gelen müşteri ile bu işi çevirmek çok zor. Umarım artık açılır' ifadelerini kullandı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme