Kayseri çöplüğünü enerjiye çevirdi

Kayseri, biyogaz ile enerji üretiminde 17. sıraya yerleşti.

Kayseri'nin çöpünü de enerji olarak değerlendirdiği ortaya çıktı. Enerji Atlası'ndan edinilen bilgiye göre Türkiye genelinde Kayseri'nin biyogaz ile enerji üretiminde toplam 5.78 MW kurulu güç ile17. sırada olduğu belirlenirken bunun da halktan toplanan atıklarla elde edildiği belirlendi.
İLK SIRADA İSTANBUL
Biyogazda ilk üç sırayı alan ise İstanbul, Ankara ve Adana'daki tesisler oldu. Buna göre ilk sırada toplam 28 MW kurulu güce sahip olan tesis İstanbul'da bulunurken, ikinci ve üçüncü tesis 25 MW'lık kurulu güç ile Mamak ve 23 MW'lık kurulu güce sahip olan Sincan olmak üzere Ankara'dan, üçüncü sırada ise toplam 16 MW'lık kurulu güce sahip olan tesis ile Adana geldi.
58 TESİS İLE TOPLAM 301 MW KURULU GÜÇ
Biyogaz ile Türkiye'de toplam 58 tesis bulunurken, kurulu gücü toplam 301 olan bu tesislerden ise 1.323 GWh elektrik enerjisi üretildiği kayıtlara geçti. Biyogaz, doğada bir çok maddede bulunan bir enerji türü olması nedeniyle, Türkiye'deki enerji potansiyeli bakımından diğer enerji santrallerine kıyasla avantajlı olan bir enerji hammaddesi olarak görülmekte. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ

Bakmadan Geçme