Kayseri'de 1.2 Milyar Dolarlık Altın Rezervi Ne Oldu? - Çalışmalar Devam Ediyor Mu?

Kayseri'nin Kocasinan İlçesi'ne bağlı Kaşköy Mahallesi'nde tespit edilen 1.2 milyar dolar (42 Milyar TL) değerindeki altın rezervinin ne olduğu merak ediliyor. Mahallede çalışmalar devam ediyor mu? Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'nin Kocasinan İlçesi'ne bağlı Kaşköy Mahallesi'nde geçtiğimiz yıl 1.2 milyar dolar (42 Milyar TL) değerinde altın rezervi bulunduğu açıklanmıştı. Aradan geçen 1 yıl içerisinde rezervin akıbeti merak ediliyor.
Kayseri'nin Kocasinan İlçesi'ne bağlı Kaşköy Mahallesi'nde 3 yıl önce başlayan sondaj çalışmaları, geçtiğimiz yıl Mayıs ayının ortasında sonuçlanmış ve bölgede dev bir altın revervine ulaşıldığı açıklanmıştı.

Yapılan çalışmalar sonucunda Türkiye'nin en zengin altın maden yataklarından birinin bu bölgede olduğu belirtilirken, uzmanlar altın rezervinin 1.2 milyar dolar (bugünkü değeri 42 Milyar TL) değerinde olduğunu açıklamıştı. Kaşköy Mahallesi Muhtarı Hacı Soykarcı, büyük sevinç yaşadıklarını belirterek, son sondaj sayesinde bulunan madenin ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) bağlı bir maden şirketi tarafından bugüne kadar büyük bir gizlilik içerisinde sürdürülen çalışmaların aradan geçen süre içerisinde hangi aşamada olduğu merak edilirken, henüz rezervlere tam olarak ulaşılamadığı ve altının çıkarılmaya başlanmadığı öğrenildi.

Ayrıca Erzincan İliç'teki altın madeninde geçtiğimiz ay meydana gelen maden faciasından sonra buradaki çalışmalara bir süre ara verildiği ve çalışanların İliç'te kurtarma çalışmalarına yönlendirildiği belirtildi.
Kaşköy Mahallesi'ndeki altın madenini çıkarma çalışmalarının sanılandan çok fazla zaman alacağı ve yöreye istihdam olarak da ancak bu yıl sonunda katkı sağlamaya başlayacağı ileri sürülüyor.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme