Kayseri'de 1 Milyon TL parası olan köşeyi dönüyor. İşte Getirisi!

Politika faizine paralel olarak, bankaların mevduat faizleri de yüksek seyrediyor. 1 milyon TL'nin getirisi görenleri şaşırtıyor! Detaylar Kayseri Anadolu Haber

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Para Politikaları Kurulu tarafından Eylül ayında politika faizinin yüzde 50 bandında sabit bırakılmasına karar verildi. Kararın ardından bankaların mevduat faizi yarışı hızlandı. Bazı bankalar ilk müşterilerine özel yüzde 54'e kadar çıkan yüksek faiz oranları teklif etmeye başladı.

Ev alacak almıyor!

Taşınır, taşınmaz gayrimenkul almak isteyen vatandaşlar yüksek faiz getirisi karşısında alımlarını erteliyor. Nakit parası olanların tercihi banka mevduat hesapları oluyor. Yatırım olması için daire almak isteyenler önce parasını mevduat hesabına koyarak artırıyor ardından alımını gerçekleştiriyor.

1 Milyon TL'nin getirisi ne kadar?

Bankalar müşterilere özel mevduat faiz oranları sunuyor özel bir banka yaptığı kampanyasında ilk kez hesap açacaklara özel yüzde 54 faiz oranı ile 32 günün sonunda brüt 47 bin 213 lira getiri imkânı sunuyor.

4 Milyon TL'nin getirisi ne kadar?

Kayseri ortalama olarak şehir merkezine yakın mesafede bulunan apartman dairelerinde satış fiyatları 3-4 Milyon TL arasında değişiklik gösteriyor. Bu durumda bir Kayserili apartman dairesi almak yerine parasını bankaya koyarsa 32 günün sonunda yaklaşık olarak 170 bin TL getiri elde edebiliyor.

Faiz hassasiyeti olanların tercihi altın!

Faiz hassasiyeti olanlar ise yatırımlarını ertelemiyor ve taşınır taşınmaz gayrimenkul satın alıyor. Veya yatırımlarını altın olarak değerlendiriyor.

*Bu haber bir yatırım tavsiyesi niteliğinde olmayıp bilgilendirici nitelik taşımaktadır. Yatırımlarınızı yaparken lisanslı yatırım uzmanlarından yardım almanız sizin yararınıza olacaktır.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme