Kayseri'de 215 kişi yakalandı, 75'i cezaevine gönderildi!

Kayseri Emniyet Müdürlüğü, 14-20 Ekim 2024 tarihleri arasında kent genelinde düzenlediği operasyonların sonuçlarını paylaştı. Detaylar haberimizde...

Kayseri Emniyet Müdürlüğü, 14-20 Ekim 2024 tarihleri arasında kent genelinde düzenlediği operasyonların sonuçlarını paylaştı. Narkotik, kaçakçılık, terör ve asayiş alanlarında yürütülen çalışmalarda çok sayıda suç unsuru ele geçirilirken, çok sayıda kişi hakkında da işlem yapıldı.

Narkotik Operasyonlarında 12 kişi tutuklandı

Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri, 26 farklı operasyonda 48 şüpheli hakkında işlem yaptı. Bu kişilerden 12'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda 2 kilo 991,36 gram uyuşturucu madde, 4 ruhsatsız tabanca, 32 fişek, 2 ruhsatsız tüfek ve 3 hassas terazi ele geçirildi. Yetkililer, uyuşturucu satıcılarına ve kullanıcılarına yönelik mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirtti.

Terörle mücadelede 7 kişi hakkında işlem yapıldı

Terörle mücadele çalışmaları kapsamında yürütülen operasyonlarda 7 kişi hakkında işlem başlatıldı. Soruşturmalar kapsamında 1 kişi sol terör örgütüyle, 5 kişi dini istismar eden terör örgütleriyle ve 1 kişi FETÖ soruşturmasıyla ilişkilendirildi. Yetkililer, terör faaliyetlerinin önlenmesine yönelik çalışmaların insan haklarına saygılı bir anlayışla sürdüğünü açıkladı.

Kaçakçılıkla mücadele: 2160 kilo kaçak tütün ele geçirildi

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda 2160 kilo kaçak tütün, 3250 paket kaçak sigara, 3 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği ve 412 tabanca fişeği ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında aranan 14 kişi yakalanırken, 6 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.

Asayiş operasyonlarında 75 kişi tutuklandı

Asayiş Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda, çeşitli suçlarla bağlantılı çok sayıda kişi yakalandı. Operasyonlarda 7 ruhsatsız tabanca, 5 ruhsatsız tüfek, 4 kurusıkı tabanca, 2 havalı tabanca ve 3 bıçak ele geçirildi.

Hırsızlık olaylarına yönelik çalışmalarda 19 faili meçhul hırsızlık olayı aydınlatıldı. 20 şüpheli gözaltına alınırken, 5'i tutuklandı. Çalıntı 5 motosiklet, 1 elektrikli bisiklet ve yaklaşık 400 bin TL değerindeki malzemeler bulunarak sahiplerine teslim edildi.

Aranan şahıslara yönelik operasyonlarda ise, toplam 243 yıl 1 ay 4 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 215 kişi yakalanırken, 75'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Suç ve suçlularla mücadele devam edecek

Kayseri Emniyet Müdürlüğü, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla uyuşturucu, kaçakçılık, terör ve asayiş alanındaki operasyonların aralıksız devam edeceğini açıkladı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme