Büyükkılıç, Kayseri'deki hasarı açıkladı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kayseri'de 2 bin binanın incelendiğini, ağır hasarlı 4 bina tespit edildiğini söyledi.

Youtube Kanalı
Abone Ol

Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP İl Başkanı Adnan İncetoprak ve ilçe belediye başkanlarının katılımıyla belediyede düzenlediği toplantıda, Kayseri'nin de depremi yakından hissettiğini belirtti.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün vatandaşlardan gelen talepler üzerine binalarda inceleme başlattığını anlatan Büyükkılıç, şunları kaydetti:
"2 bin bina incelendi, 1700'ü sisteme aktarıldı, sonuçlandırıldı. Bunlardan dördü ağır hasarlı, içlerinden birinin belki yıkılması gerekecek, onun süreci takip ediliyor. 3 ağır hasarlı minare ve 2 ağır hasarlı okul var. Bu okullar depremden önce de depreme dayanıklılık bağlamında yetersiz olduğu tespit edilen okullar. Bunlarla ilgili gereken işlem yapılacak."
Depremin ardından yeni anlayışla yapıların değerlendirilmesi gerektiğine dikkati çeken Büyükkılıç, Kayseri'ye gelen her depremzedeye önce AFAD'a kayıt yaptırması uyarısında bulundu.
Kayseri'den başka şehre gideceklere Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla ücretsiz ulaşım imkanı sağlanacağını bildiren Büyükkılıç, kente gelen 10 bin 451 depremzedeye tüm belediyelerin sosyal tesislerinin açıldığını ve ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.

Yorumlar 5
Eda 15 Şubat 2023 16:45

Hagi binlar incelendi bizim binalar incelenmedi çatlaklar var lütfen bizim buaraya da bakilsin

Misafir 15 Şubat 2023 16:21

2 okuldan bahsediyor ağır hasarlı sn başkan ve ikisininde depremden önce sıkıntılı olduğunu kendi söylüyor allah korusun okullarda çocuklar olsaydı ne olacaktı başımıza bir şey mi gelmesi lazım dikkate almak için

Gizem 15 Şubat 2023 14:38

Her bina ev tesbit edilmiş mi ki?

Murat Yüce 15 Şubat 2023 12:20

Sayin devlet Büyükleri lütfen kimseden baş vuru baklemeyin özellikle 20 üzeri binaları kendiniz kontrol ettirin bu yapılar 5 ve 6 buyüklügündeki deprem lere dayanıklı olduklarını sanmıyorum. Talas ve yeşilhisar fay hattının oldugu yerler erkilet havalanı güzergahı yumuşak zemin buralara daha cok agırlık verilmeli başımıza gelmeden önlem alınması gerekiyor iş işten geçtikten sonra değil

Turan 15 Şubat 2023 10:44

181 alo çalışmıyor...il çevre sehir.mud.181 e kayıt yaptır diyor.nadis olacak..???....bizim binaya gelen olmadı..... çatlaklar var..

Bakmadan Geçme